Opinii DIETA si Regimul de Viata la varsta de 40 si 50 de ani. Sfaturi si recomandari.

Pareri Dieta la varsta de 40 de ani

Viața la 40 de ani începe să intre într-un ritm ''rodat'', existând însă riscul ca oboseala acumulată în etapa precedentă, dar și atingerea unui nivel de confort să își pună amprenta asupra modului de viață. 

Aceasta este etapa în care există cel mai mare risc de apariție a supraponderalității și obezității, diabetului și a altor probleme de sănătate, în special a celor asociate cu un stil de viață nesănătos și sedentarismul.

Pentru a lupta cu această tendință este indicat să se ia măsuri rapide si urgente. Acestea includ începerea și menținerea unui program de exerciții fizice, gestionarea meselor și a alimentelor consumate, renunțarea la fumat, includerea fructelor și legumelor în dieta zilnică și ținerea la distanță a stresului și oboselii.
parari forum dieta la varsta de 40 si 50 de ani si dupa recomandari

Persoanelor cu greutate normală li se recomandă cel puțin 30 de minute de activitate fizică în fiecare zi, iar cele care au predispoziție evidenta la îngrășare trebuie să facă mișcare 60 de minute zilnic. 

Pe de altă parte, persoanelor supraponderale și obeze li se recomandă 90 de minute de sport pe zi

Pentru a reuși, oamenii de știință au un sfat: sportul și alimentația sănătoasă să devină o prioritate plăcută în viața tuturor.

Pareri Dieta la varsta de 50 de ani și după

Menținera greutății corporale este importantă la orice vârstă - dar se transforma intr-o provocare din ce în ce mai mare odată cu înaintarea în vârstă, mai ales în jurul vârstei de 50 de ani și după, când nivelul de activitate scade, masa musculară se diminuează în mod natural, iar organismul necesită o cantitate mai mică de calorii.

Acum este mai important ca oricând să se gestioneze cu strictețe numărul caloriilor consumate dar și calitatea alimentelor, și să se pună accent pe un program de exerciții fizice zilnice. 

Nu în ultimul rând, se recomandă analize medicale regulate pentru depistarea și corectarea eventualelor dezechilibre și probleme.

În ceea ce privește alimentația, la varsta de 50 de ani se recomandă fructele și legumele, crude sau gătite prin fierbere ori coacere, scăderea cantității de grăsimi, consumul redus de zahăr și sare și renunțarea la fast-food și la alimentele intens procesate.

Legat de sport, in aceasta etapa a vietii, indicate sunt atât exercițiile cardio, precum mersul rapid, alergarea, ciclismul sau înotul, dar și cele de întărire a musculaturii în toate zonele corpului.


MAI POTI CITI