Opinii Medicale: Multivitaminele si Mineralele prenatale eficiente in sarcina sanatoasa si reduc riscul de avort

Noi cercetari clinice au aratat modul in care consumul de vitamine si minerale prenatale inainte de sarcina are efecte pozitive in mentinerea unei sarcini sanatoase fara risc de avort.

Studiul clinic de fata publicat recent în jurnalul Fertility and Sterilit a inclus 344 de cupluri (ceea ce reprezintă 28% din totalul voluntarilor incluși în cohorta studiului LIFE – Longitudinal Investigation of Fertility and the Environment).

Acestea au declarat zilnic utilizarea multivitaminelor, aportul de băuturi cofeinizate și alcoolice și numărul de țigări fumate pe parcursul a 7 săptămâni postconcepție.

Utilizând metode statistice s-a estimat contribuția componentelor stilului de viață în perioadele critice pre- și post-concepție.
pareri forum minerale si vitamine prenatale inainte de sarcina

Rezultatele studiului au indicat un risc crescut pentru avort (oprirea din evoluție a sarcinii înainte de 24 săptămâni) în rândul femeilor cu vârsta de 35 de ani și peste.

Riscul a fost cu 55% mai mic în rândul femeilor cu vârsta ≥ 35 ani care au utilizat suplimente de multivitamine și minerale în mod regulat înainte de concepție.

De asemenea a fost identificat un risc cu 79% mai redus de a pierde sarcina cu vârsta gestațională mai mare de 24 de săptămâni, în cazul femeilor care au utilizat aceste suplimente preconcepțional.

Alimentația optimă astfel încât să acopere necesitățile nutritive ale organismului este foarte importantă, mai ales în rândul viitorilor părinți.

Cel mai frecvent însă, necesarul unor nutrienți nu poate fi atins, cum sunt: vitaminele A, C, D, E, acidul folic, calciul, magneziul, potasiul, fibrele, din cauza dietei dezechilibrate.

În cazul femeilor aflate în perioada reproductivă, în cadrul listei se regăsește și fierul.

Concluzia studiului este ca in general, aportul insuficient sau neadecvat de micronutrienți este asociat cu dificultăți vizavi de concepția sau de evoluția unei sarcini.


MAI POTI CITI