RUXOLITINIB si TOFACITINIB noi medicamente in tratamentul cheliei.

Cercetatorii sunt de parere ca ruxolitinib si tofacitinib sunt doua molecule care pot fi de un real ajutor in tratarea caderii parului (alopeciei).

Studii clinic recente au testat eficiența in lupta cu alopecia a două medicamente folosite în tratamentul unor afecțiuni la oameni: ruxolitinib – folosit în mielofibroză, o boală rară a măduvei spinării și tofacitinib – medicament utilizat în tratarea artritei reumatoide.

După 12 săptămâni, părul animalelor a crescut pe întreaga suprafață a corpului, iar rezultatele s-au menținut chiar la câteva luni după ce oprirea tratamentului.

Un studiu clinic a fost realizat și pe oameni, însă numărul de participanți a fost mic.
pareri bune RUXOLITINIB SI TOFACITINIB noi medicamente impotriva caderii parului

La trei dintre aceștia rezultatele au fost spectaculoase – părul a crescut după 4-5 luni de la inițierea tratamentului, iar celulele T nu au mai fost identificate la nivelul scalpului.

Caderea parului cauzata de Alopecia areata este o afecțiune în care sistemul imunitar atacă foliculii de păr. 

Persoanele afectate de alopecia areata prezintă în general câteva zone de chelie la nivelul scalpului, iar în cazuri mai rare afecțiunea se poate manifesta prin lipsa părului de pe întregul corp. 

Nu se cunosc deocamdată cauzele acestei tulburări, iar în privința tratamentului alopeciei areate puține tratamente s-au dovedit a fi eficiente până acum.

Studii clinice sunt realizate în prezent la Columbia University Medical Center, iar primele rezultate obținute sunt încurajatoare. 

În urmă cu cativa ani, în urma unui studiu realizat pe 1000 de pacienți cu alopecia areata, echipa de cercetători a ajuns la concluzia că foliculii de păr transmit un fel de „semnal de alarmă” către sistemul imunitar care acționează împotriva lor, distrugându-i.

Ulterior s-au realizat teste pe șoareci de laborator și au fost identificate celulele T implicate în distrugerea foliculilor, precum și căile sistemului imunitar prin care își „lansează” atacul.

MAI POTI CITI