SAM-e 200 mg pareri supliment sanatatea articulatiilor si imbunatatirea functiei hepatice. Rezumat prospect.

Sam-e 200 mg (S-Adenozil-Metionina), parerea recenziilor din magazinele naturiste, de pe grupurile si forumurile monitorizate - Subiectivitate opinii 2,6; Obiectivitate comentarii 2,4; Acuratete 0,63.

1. Pareri Pozitive - 2,60
2. Opinii Negative- 0,90
3. Sentiment Neutru - 1,50

Stilul limbajului utilizat in parerile referitoare la Sam-e 200 mg (versiune beta)
<.5 = nu este probabil prezent
> .5 = probabil prezent
> .75 = foarte probabil prezent
Analitic - 0,33
Certitudine - 0,56
Nesiguranta - 0,17
pareri sam-e 200mg sanatatea articulatiilor si imbunatatirea functiei hepatice si cerebrale

Emotia parerilor referitoare la Sam-e 200 mg (Plutchik)
<0,5 = nu este probabil prezent
> 0,5 = probabil prezent
> 0,75 = foarte probabil prezent
Surpriza - 0,44
Incredere - 0,61

La momentul analizei de sentiment pretul SAM-e 200mg 60 de tablete era de aproximativ 230 lei.

S-Adenozil-Metionina este sintetizata in mod natural in organism din aminoacidul metionina, in prezenta magneziului si adenozin trifosfatului (ATP). 

Odata cu inaintarea in varsta, cantitatea de SAM-e sintetizata de organism nu mai este suficienta si de aceea este necesar aportul din exterior.

Creste longevitatea prin protejarea structurii AND-ului, participand la diviziunea, regenerarea si dezvoltarea celulara normala.

Efect antiaging, detoxifiant si protector hepatic: stimuleaza sinteza de glutation, glutation peroxidaza, glutation-s-transferaza.

Asigura sustinerea refacerii cartilajelor, tendoanelor si a ligamentelor (prin trans-sulfurare se genereaza glucozamina, condroitina sulfat si proteoglicani)

Participa la sinteza neurotransmitatorilor L-dopa, dopamina, serotonina, adrenalina si fosfatidilcolina, reduce manifestarile in afectiuni neurologice (boala Alzheimer, SLA, scleroza multipla, etc.).

Asigura cresterea energiei organismului, performantelor fizice, recuperarea dupa exercitii fizice intense, volumizeaza masa musculara (participa la transformarea ADP in ATP prin creatinfosfat obtinuta din creatina prin transmetilare)

Stimuleaza memoria
, sustine procesele de invatare, reduce insomniile, reduce tulburarile legate de menopauza (irascibilitate, ameteli, insomnia, osteoporoza).

Participa la sinteza tesutului conjunctiv, glucozaminei si condroitinei sulfat, reducand simptomatologia in afectiunile osteoarticulare (artrita reumatoida, osteoartrita, fibromialgie,etc.).

Reduce tulburarile in afectiunile cardiovasculare.

Compozitie per tableta Sam-e: S-Adenozil-Metionina (din 400mg disulfat tosilat de SAM-e) 200mg

Mod de administrare Sam-e: 1-2 tablete/zi in doze divizate, pe stomacul gol sau conform recomandarii consultantului de specialitate.

Contraindicații Sam-e: A nu se administra persoanelor cu Boala Parkinson, depresii maniacale sau tulburari bipolare. 

A nu se administra persoanelor carora li se administreaza antidepresive (serotonina, inhibitori MAO) decat la recomandarea specialistului.

Aceste informatii nu trebuie considerate ca fiind dovezi clinice.

MAI POTI CITI