SMECTA ar putea fi INTERZIS copiilor sub 2 ani și femeilor însărcinate

Agenția Medicamentului din Franța trage un semnal de alarmă asupra utilizării Smecta si Diosmectite Mylan în cazul copiilor mai mici de doi ani, în cazul femeilor însărcinate și al celor care alăptează și cere ca prospectul pentru Smecta și alte medicamente pe bază de argilă recomandate în tratamentul diareei acute să fie schimbat.

Medicamentul Smecta, folosit ca tratament în diaree în cazul copiilor și al adulților, ar putea fi interzis copiilor sub doi ani și femeilor însărcinate, potrivit Agenției Medicamentului din Franța.

Aceste noi restricții privind utilizarea medicamentului Smecta și a genericului acestuia, Diosmectite Mylanm,  respectă recomandările internaționale recente privind pragurile acceptabile ale metalelor grele la medicamente. 
agentia medicamentului franta de parere ca smecta trebui interzis la copii sub 2 ani

În acest context, ANSM a solicitat un studiu către laboratoarele Ipsen care produc Smecta. 

Rezultatele acestei cercetări au indicat faptul că nu există riscul de a conduce sânge la adulții tratați cu Smecta timp de cinci săptămâni, deși acest risc nu poate fi exclus în cazul copiilor sub doi ani.

Agenția Medicamentului din Franța susține totuși că aceasta este o măsură de precauție, neexistând semnalate cazuri de intoxicație cu plumb din cauza utilizării Smecta la bebeluși și copii mici sau a medicamentului generic Diosmectite Mylan.

Ca tratament alternativ pentru diaree , atât în cazul sugarilor, copiilor mici, cât și al femeilor însărcinate și al celor care alăptează, Agenția Medicamentului din Franța recomandă sărurile de rehidratare și revizuirera imediată a dietei.


MAI POTI CITI