Tratament NOU Durerea Neuropata. O terapie specifica impotriva durerii neuropate.

Durerea neuropată este produsă de leziunea nervilor periferici cauzată de boli ca diabetul, cancerul sau zona zoster, sau de traume asociate cu accidentări și intervenții chirurgicale.

Studiul realizat de cercetatori ai Institutului de neurostiinte si Institutul de genomica functionala (INSERM/Université de Montpellier), împreuna cu cei de la Laboratorul de inovatie terapeutica (CNRS/Université de Strasbourg) a evidențiat modul în care celulele imune din sângele care irigă zona afectată a nervului sintetizează și eliberează molecula FL, iar aceasta se leagă de și activează molecula FLT3, declanșând o reacție în lanț în sistemul senzorial și producând durerea.

FLT3 induce și menține durerea acționând la distanță, pe porțiunea superioară a sistemului senzorial, asupra elementelor care cronicizează durerea.

pareri bune tratament nou durerea neuropata

Oameni de stiinta au creat o moleculă anti-FLT3 (BDT001), care acționează la locul în care FL se leagă de FLT3, blocând această conexiune.

Astfel, se previne seria de evenimente ce duce la cronicizarea durerii.

Administrat la subiecte animale, după 3 ore BDT001 a redus simptomele durerii neuropate tipice (hiperalgezie) și durerea cauzată de stimuli care în mod normal nu provoacă durere (alodinie), efectul menținându-se până la 48 de ore de la administrarea unei doze unice.

Cercetările de față ar putea sta la baza unei prime încercări de realizare a unei terapii specifice împotriva durerii neuropate mai ales daca tinem seama ca durerea cronică este o afecțiune debilitantă, iar tratamentul disponibil are o eficiență de până la 50%.

În plus, tratamentul - care inlcude antidepresive, antiepileptice - are efecte secundare importante.

MAI POTI CITI