TRATAMENTE care fac REVERSIBIL DIABETUL DE TIP 2: Proteina FGFBP3 eficienta si in steatoza hepatica.

Mecanismele de funcționare ale metabolismului uman pot fi reinventate, astfel încât să nu mai fim nevoiți să ne facem griji că ne vom îngrășa, dacă vom abuza de plăcerea de a mânca. 

Iar dacă soluția descoperită întâmplător de câțiva oameni de știință americani se va dovedi viabilă, obezitatea, dar și alte probleme de sănătate asociate acesteia vor fi rezolvate.

Marea surpriză a cercetătorilor de la Universitatea Georgetown, SUA, a fost să descopere că o proteină asupra căreia făceau studii pentru un eventual rol în combaterea cancerului, este un puternic reglator al  metabolismului. 

Aceștia au remarcat că proteina FGFBP3 (pe scurt, BP3) a determinat „topirea” a mare  parte din grăsimea din corpul unor șoareci obezi, în ciuda predispoziției genetice a acestora de a mânca foarte des.
noutati in tratarea diabetului tip 2 proteina bp3 regleaza metabolismul

BP3 este o proteină de legătură sau de transport, ce aparține familiei de factori de creștere fibroblastici, care se pot comporta asemenea unor hormoni.

BP3  circulă în tandem cu acești factori de creștere și le schimbă activitatea în organism. De aici, și felul în care influența felul în care au loc „arderile” în organism.

Într-un studiu publicat în revista „Scientific Reports”, oamenii de știință americani au adus argumente că gestionarea proteinelor BP3 din corpul nostru, prin intermediul unor tratamente, ar putea face reversibile boli precum diabetul zaharat de tip 2 sau steatoza hepatică (ficatul gras).

„Am descoperit că opt tipuri de tratamente pentru BP3, administrate mai mult de 18 zile, au dus la scăderea cu o treime a masei adipoase din corpul șoarecilor”, declara pentru publicația medicala prof. dr. în oncologie și farmacologie Anton Wellstein.

În plus, s-a observat că tratamentele au dus la reglarea nivelului glucozei din sânge și, de asemenea, au stimulat eliminarea grăsimilor din ficat. 

Nu s-au constatat efecte secundare ale tratamentelor. Iar pentru că proteina BP3 este un compus natural, propriu organismului uman, nu unul obținut în laborator, tratamentele de recombinare a proteinei BP3 vor intra foarte curând în studii clinice. 

În prezent, peste 650 de milioane de persoane din toată lumea suferă de obezitate și de alte probleme de sănătate apărute prin dereglarea metabolismului (rezistență la insulină, intoleranță la glucoză, dislipidemie sau hipertensiune).

MAI POTI CITI