ACID FOLIC pareri Vitamina B9 contra aparitiei defectelor de tub neural ale fatului la nastere.

Acid folic (Vitamina B9), parerea recenziilor din farmaciile online, de pe grupurile si forumurile monitorizate - Subiectivitate opinii 2,6; Obiectivitate comentarii 2,4; Acuratete 0,60.

1. Pareri Favorabile - 2,60
2. Opinii Nefavorabile- 0,70
3. Comentarii Neutre - 1,70

Stilul limbajului utilizat in comentariile referitoare la Acid folic (versiune beta)
<.5 = nu este probabil prezent
> .5 = probabil prezent
> .75 = foarte probabil prezent
Analitic - 0,32
Certitudine - 0,57
Nesiguranta - 0,18
opinii forumuri acid folic vitamina b9 in sarcina la femei gravide

Emotia parerilor referitoare la Acid folic (Plutchik)
<0,5 = nu este probabil prezent
> 0,5 = probabil prezent
> 0,75 = foarte probabil prezent
Multumire - 0,63
Anticipare - 0,60

Vitamina B9 se gaseste in produse sub forma de comprimate filmate, capsule moi sau comprimate masticabile si forme lichide, singura sau alaturi de alte vitamine, in special cele din complexul B, deoarece acestea au nevoie de aportul sau pentru a-si desfasura actiunea.

Femeile care au suficient acid folic in organism inainte si pe perioada sarcinii isi protejeaza copilul de unele defecte majore din nastere ale creierului sau ale coloanei vertebrale, conform Institutului National de Sanatate al SUA.

Femeilor insarcinate le este recomandata suplimentarea de acid folic, pentru a evita riscul de aparitie a defectelor de tub neural ale fatului la nastere.

Tubul neural este o structura care, intr-un final, da nasterea creierului si maduvei spinarii. 

Studiile au demonstrat ca administrarea de acid folic in perioada de preconceptie si in primul trimestru de sarcina a dus la scaderea riscului de aparitie a malformatiilor congenitale cu 72% - 100%.

Folatul este forma vitaminei B9 care apare in mod natural in alimente precum: legume (spanac, broccoli, salata verde), fructe (banane, lamai, pepene), fasole, ciuperci, carne de vita, organe (ficat). Acidul folic reprezinta forma de sinteza, folosita pentru a preveni si a remedia deficitul de folat.

Acidul folic şi grupul de compuşi înrudiţi, cunoscut sub denumirea generică de vitamina B6, servesc drept coenzime în reacţiile chimice implicate în biosinteza proteinei şi necesare pentru producerea normală a celulelor roşii ale sângelui şi pentru înmulţirea celulelor.

Suplimentele de vitamina B9 raman totusi recomandate inainte de sarcina, in primul trimestru al sarcinii, iar unii medici le recomanda si femeilor care alapteaza. (VERIFICA AICI PRETURILE)

Insa exista si unele studii clinice care au evidentiat faptul ca administrarea de suplimente cu acid folic in ultima perioada a sarcinii creste cu 30% riscul ca bebelusul sa dezvolte astm infantil.


MAI POTI CITI