Citire ANALIZE medicale: Ac . Anti-transglutaminaza IgA in boala celiaca

Citirea analizelor medicale gratuit: Transglutaminaza tisulară (tTG) a fost identificată ca fiind autoantigenul major în boala celiacă.

tTG aparține unei familii complexe de enzime calciu–dependente care catalizează formarea legăturilor încrucișate dintre proteine.

Această enzimă este larg răspândită, în multe organe avand rol în asamblarea matricei extracelulare și în mecanismele de reparare tisulară.

Interpretare analize medicale gratuita: Ac . Anti-transglutaminaza IgA
citire analize medicale gratuita intrerpretare rezultate analize

Interval de referinta / um:  Negativ<10U/ml,

Interpretare valori mari Ac . Anti-transglutaminaza IgA: boala celiaca

Interferente analitice Ac . Anti-transglutaminaza IgA: ser intens hemolizat, lipemic.

Testul pentru anticorpi anti transglutaminaza tisulara IgA este cel mai sensibil si mai specific test de sange pentru boala celiaca.

Transglutaminaza tisulara apartine unei familii complexe de enzime calciu-dependente care catalizeaza formarea legaturilor incrucisate dintre proteine.

Pentru a confirma diagnosticul de boala celiaca, este necesara o biopsie a intestinului subtire pentru a detecta deteriorarea vililor intestinali.

Cu toate acestea, avand in vedere natura invaziva a procedurii si costul ei, testele de anticorpi sunt adesea folosite pentru a identifica persoanele cu probabilitate mare de a avea boala celiaca.

Topicuri legate de articol: anti transglutaminaza valori, transglutaminaza iga, test celikey bioclinica,
ttg analiza


MAI POTI CITI