Cumpara Online Medicamente OTC. Medicamentele fara prescriptie medicala in listele farmaciilor online.

Incepand din 24 aprilie 2019 au intrat în vigoare normele de aplicare ale legii Legii nr.160 din 9 iulie 2018 care permite farmaciilor sa vanda online medicamente fără prescripție (OTC).

Un medicament OTC (Over the Counter) este un medicament care se poate elibera fără prescripţie medicală.

Legea nr. 160 din 9 iulie 2018 pentru modificarea și completarea Legii Farmaciei nr. 266/2008 deschide noi oportunități pentru vanzarile in domeniul farmaceutic.

Această modificare permite comercializarea medicamentelor OTC (Over-The-Counter) și în online, pe lângă suplimentele, dermatocosmeticele și parafarmaceuticele care puteau fi vândute și livrate direct.
lista medicamente otc in farmaciile online

Domeniul farmaceutic a fost până acum specific comerțului tradițional, dar există o tendință din ce în ce mai pronunțată de migrare către zona online.

În România, o singură farmacie cu patru puncte de lucru și un magazin online a depășit cifra de afaceri de 68 de milioane de euro. 

Nișa este încă la început în eCommerce, iar farmaciile care aleg să vândă și online vor deveni lideri de piață în următorii ani.

Modificarea legislativă ar trebui să-i convingă pe retailerii de produse farmaceutice de oportunitățile oferite de un nou canal de vânzare, mult mai accesibil pentru toți utilizatorii. 

Investiția într-o farmacie online este de aproximativ 10% din bugetul alocat deschiderii unui nou punct de lucru fizic

Introducerea legii nr. 160 din 9 iulie 2018 a fost facilitată și de un context internațional favorabil. 

Această tendință a fost susținută la nivel internațional de Amazon, prin achiziția startup-ului farmaceutic PillPack pentru suma de aproximativ un miliard de dolari. 

 În Asia, Alibaba Group a lansat platforma Alibaba Health încă din 2015, unde sunt înregistrați peste 3.300 de parteneri, iar vânzările online anuale depășeau pragul de 3,2 miliarde de dolari în martie 2018.


MAI POTI CITI