DIABETICII nu trebuie sa manance OUA nici macar de Paste.

Chiar dacă tentaţia e mare, nu exagera cu ouăle, mai ales de Paște. Dacă mănânci mai mult de 6 pe săptămână este extrem de riscant pentru starea de sănătate.

Un studiu clinic realizat de cercetătorii de la Brigham and Woman’s Hospital, SUA, arată că ouăle sunt periculoase şi pentru diabetici.

„Cu cât consumă mai multe ouă, cu atât riscul de deces este mai mare“, afirmă Luc Djousse, epidemiolog la Brigham and Woman’s Hospital. 

Asta chiar daca la persoanele santoase, consumul unui ou pe zi tine departe diabetul de tip 2

Astfel, in anii 1980, au fost studiate obiceiurile alimentare a 2.332 de barbati cu varste intre 42 si 60 de ani, iar douazeci de ani mai tarziu, 432 de barbati sufereau de diabet de tip II.

adevart sau fals consumul de oua la persoanele diabetice interzis

Rezultatele au aratat ca ouale nu numai ca reduceau riscul de diabet de tip II, dar micsorau si nivelul de glucoza din sange. 

Barbatii care consumau 4 oua pe saptamana prezentau un risc de a dezvolta diabet de tip II cu 37% mai mic, spre deosebire de barbatii care consumau un singur ou pe saptamana.

Vârstnicii cu un nivel mare al colesterolului trebuie să consume cât mai puţine ouă sau chiar deloc, iar cei sănătoşi pot mânca două-trei ouă fierte pe săptămână.

În plus, proteinele din albuşul de ou pot cauza alergii, motiv pentru care trebuie evitate de către persoanele sensibile, mai ales de copiii foarte mici.

Ouăle trebuie consumate cu prudenţă şi de cei care suferă de boli renale, gută sau hepatită. La aceste persoane, ouăle şi carnea duc la un aport excesiv de proteine, care creşte ureea sau creatinina.

La cei cu ciroză hepatică, un consum ridicat de proteine cauzează encefalopatie. 

MAI POTI CITI