Hormonul LEPTINA si slabirea rapida prin scaderea poftei de mancare. Pareri medicale.

LEPTINA este considerata a fi o "arma minune" impotriva kilogramelor in plus. Prin administrarea de leptina se spera la o crestere a nivelului de leptina din sange si la o accentuare a arderii grasimilor.

In cazul persoanelor cu deficit de celulele adipoase (lipodistrofie), leptina este prescrisa pentru administrare externa, aceste persoane neputand sa o produca singuri. 

Medicamentul cu LEPTINA este permis numai pentru acest tip de tratament in SUA incepand din anul 2014, in Europa el fiind in continuare interzis.

Leptina este administrata printr-o injectie in tesutul adipos subcutanat realizata de medicul curant. Preparatul nu este disponibil sub forma de capsule, globule sau tablete.

pareri leptina medicamentul cu hormon de slabire care scade pofta de mancare
Producatorul atrage atentia asupra faptului ca nu a fost inca demonstrata stiintific o scadere in greutate in urma administrarii de leptina, astfel ca nu se recomanda administrarea fara un consult medical prealabil (din partea unui medic endocrinolog).

Insa administrarea externa a leptinei poate avea efecte secundare grave, deoarece organismul poate dezvolta anticorpi impotriva hormonului.

Leptina produsa de celulele adipoase nu mai pot actionat iar nivelul de leptina continua sa scada in loc sa creasca.

De asemenea, au fost descoperite si efecte secundare ale Leptinei legate de autoimunitate la nivelul ficatului si rinichilor. 

Pe termen lung, Leptina poate conduce la o insuficienta a organelor respective.

Leptina constituie un inhibitor natural al apetitului si este produsa in special de celulele adipoase (adipocite), dar se regaseste si in maduva osoasa, in musculatura scheletului, in mucoasa gastrica, in celulele mamare si in parti ale creierului.

Atunci cand celulele adipoase sunt pline, acestea elibereaza leptina care transmite creierului senzatia de satietate

In urma legaturii cu un anumit tip de hormoni, leptina conduce la eliberarea altor hormoni inhibitori ai apetitului, respectiv in urma legaturii cu un anumit tip de receptori, leptina conduce la o inhibare a eliberarii hormonilor care stimuleaza apetitul.

Asadar, in cele din urma, leptina ne inhiba apetitul.

Prin acest mecanism, leptina functioneaza ca un contra-jucator al hormonului grelina care stimuleaza senzatia de foame.


MAI POTI CITI