LUGDUNIN antibiotic nou impotriva infectiei cu Staphylococcus aureus rezistent la meticilina.

Rezistența la antibiotice are loc în mod natural în timp, dar este accelerată de utilizarea incorectă și excesivă a antibioticelor în medicina umană și în tratamentul animalelor, transferul de bacterii rezistente de la animale la oameni prin contact direct sau prin intermediul lanțului alimentar, eliberarea de substanțe antimicrobiene în mediu, eliminarea necorespunzătoare a medicamentelor neutilizate în apele subterane și lipsa de dezvoltare a noilor antibiotice.

In mod normal, antibioticele sunt formate doar de bacteriile de la nivelul solului și de fungi. 

Recent s-a descoperit că microflora umană poate fi de asemenea o sursă de agenți antimicrobieni.

Un laborator din Germania a dezvoltat un nou antibiotic denumit Lugdunin care acționează împotriva unei tulpini bacteriene de Staphylococcus lugdunensis.

Pareri optimiste LUGDUNIN antibiotic nou impotriva infectiei cu Staphylococcus aureus

Descoperirea acestui nou antibiotic a fost făcută în urma unei analize a bacteriilor de la nivelul cavității nazale a participanților la studiul clinic.

Cercetătorii germani au descoperit că tulpinile de SARM (Staphylococcus aureus rezistent la meticilina) și Staphylococcus lugdunensis se întâlnesc foarte rar împreună în cavitatea nazală umană, ceea ce înseamnă că Staphylococcus lugdunensis poate fi folosit pentru a combate Staphylococcus aureus rezistenta la meticilina.

Echipa de specialisti a utilizat cu succes antibioticul LUGDUNIN împotriva SARM (Staphylococcus aureus rezistent la meticilina) la șoareci.

Totuși, antibioticul LUGDUNIN mai trebuie prelucrat astfel încât să fie eficient și la oameni iar acest lucru ar putea dura câțiva ani. 


MAI POTI CITI