Noi pareri medicale SCHIZOFRENIA si DOPAMINA ca posibila cauza.

Noutati medicale in depistarea cauzelor care duc la Schizofrenie. Astfel, s-a descoperit ca in cazul pacientilor diagnosticati cu schizofrenie, semnalele transmise de dopamina cresc semnificativ intr-o anumita regiune a creierului, numita striatum.

O parte dintre simptome au legatura cu aceasta productie crescuta si cu eliberarea dopaminei potrivit Darryl Eyles, profesor la ”Queensland Brain Institute.

Cauzele neurologice ale schizofreniei sunt momentan necunoscute, astfel ca dezvoltarea unor tratamente mai bune este urgenta.

Aceasta nou cercetare efectuata la Universitatea Queensland ofera un model specific pentru abordarea mecanismelor fundamentale implicate.
schizofrenia si dopamina noi pareri despre o posibila cauza

Noile cercetari demonstreaza, de asemenea, ca aceste modificari sunt cel mai pronuntate in partea dorsala sau superioara a striatumului. Pana acum, cele mai multe studii se axau doar pe striatumul ventral.

Cu toate acestea, inca nu este clar de ce eliberarea excesiva de dopamina in aceasta regiune a creierului provoaca simptomele specifice schizofreniei, sau ce se intampla in celelalte regiuni ale creierului cand nivelul de dopamina este foarte ridicat.

Pentru a umple golurile, neurologii au dezvoltat un nou model animal de schizofrenie, facut in asa fel incat dopamina sa fie ridicata, in mod special, in striatumul dorsal.

Inspiratia pentru acest model a venit de la alte studii recente, in care au fost folosite modele animale pentru boala Parkinson, in care dopamina este deficitara.

Cercetatorii de la Queensland au introdus constructii genetice care produc dopamina in creierul sobolanilor.

Au reusit sa faca acest lucru folosind un virus, care vizeaza doar neuronii dopaminergici, aflati in regiunea specifica a creierului.

Animalele au inregistrat modificari comportamentale, cum ar fi locomotie crescuta in anumite circumstante si deficiente in monitorizarea informatiilor senzoriale, care imita unele dintre simptomele schizofreniei.

Noul modelul care imita aproape perfect anormalitatea primara a dopaminei in schizofrenie prin cresterea nivelului specific de dopamina in striatumul dorsal va puta fi folosit pentru testarea potentialului terapeutic care vizeaza, in mod specific, aceasta anomalie.

MAI POTI CITI