Cauze: OBOSEALA cronica si Consumul insuficient de acizi Omega 3.

Noutati in sanatate. Daca medicul a exclus o cauza medicala majora a oboseliei cronice cu care te confrunti, este momentul sa iti indrepti atentia si pre o posibila cauza ascunsa.

Exista dovezi clinice care atesta faptul ca acizii omega 3 contribuie la ameliorarea depresiei, care la randul ei te poate face sa te simti obosit.

Fructele de mare, pestele oceanic, legumele cu frunze verzi, semintele de chia si semintele de in sunt bogate in acizi grasi omega 3. Introdu cat mai mult din acestea in alimentatia ta.

Insa nu numai lipsa acizilor omega 3 este o cauza ascunsa a starii de oboseala cronica.

Iata in continuare cateva alte cauze care pot conduce la aparitia si perpetuarea starii de oboseala. 
oboseala cronica si lipsa de acizi omega 3 pareri medicale

1) Stresul te poate epuiza fizic. Poti sa alegi sa te implici in mai putine activitati, sa renunti la o casa care este greu de intretinut, sa eviti anumite persoane sau situatii. Insa, uneori, stresul nu poate fi evitat. 

Tehnicile de relaxare, meditatia, yoga sau alte metode, pot ajuta la gestionarea stresului, eliberarea tensiunilor, pentru a te bucura de mai multa liniste.

2) Lipsa de vitamina D. Unele cercetari arata ca exista o legatura intre nivelul scazut al acestei vitamine, lipsa de energie si depresie. 

Daca in timpul iernii ai fost privat de lumina soarelui, trebuie sa suplimentezi cu 1000 de UI de vitamina D.

3) O alimentatie alcatuita preponderent din grasimi nesaturate, grasimi saturate, produse inalt procesate si zaharuri te poate secatui de energie. recomanda adoptarea unei alimentatii bogate in surse bune de proteine – in special peste, nuci, seminte si leguminoase (fasole, mazare, linte) – cu 8-10 mici gustari zilnice de fructe si legume (1 portie insemnand 1 fruct sau circa 200 grame de legume gatite). 

4) Somnul insuficient. Printre motive pentru somnul insuficient gasim consmul de stimulentele precum cafeaua si ceaiul care iti influenteaza somnul. 

O plimbare de 30 de minute este cel mai bun lucru pe care poti sa il faci pentru a beneficia de un somn mai bun.

5) Stilul de viata sedentar. Includerea exercitiilor fizice in programul zilnic va avea efect de revigorare atat fizica, cat si psihica.


MAI POTI CITI