Pareri Acid Alfa-LIPOIC capsule, pulbere reducerea glicemiei in cazul persoanelor cu DIABET.

Potrivit studiilor de specialitate, administrarea de acid alfa lipoic sustine reducerea glicemiei in cazul persoanelor cu diabet.

Acidul alfa lipoic este folosit de mai multi ani pentru a reduce senzatiile de arsura, mancarime si amorteala pe care le au persoanele cu neuropatie diabetică, o complicatie a diabetului cauzata de degradarea nervilor periferici, sub efectul excesului de glucoza in sange.

Acidul alfa lipoic, parerea recenziilor din farmaciile online, de pe grupurile si forumurile monitorizate - Subiectivitate opinii 2,5; Obiectivitate comentarii 2,5; Acuratete 0,64.

1. Pareri Pozitive - 2,60
2. Opinii Negative- 0,70
3. Comentarii Neutre - 1,60
Acidul alfa lipoic opinii pareri forumuri diabet

Emotia parerilor referitoare la Acidul alfa lipoic (Plutchik)
<0,5 = nu este probabil prezent
> 0,5 = probabil prezent
> 0,75 = foarte probabil prezent
Surpriza - 0,44
Anticipare - 0,61

Datorita capacitatii lui de a patrunde prin membrana hemato-encefalica si de a ajunge pana la nivelul creierului, acidul alfa lipoic prezinta interes in calitate de substanta protectoare a neuronilor in afectiuni degenatrtive ale creierului, cum este de exemplu dementa.

Aceasta se crede ca are, printre principale cauze, distrugerea neuronilor sub efectul radicalilor liberi.

In cazul unui AVC ischemic, studiile clinice se axeaza pe verificarea capacitatii antioxidantului Acid Alfa Lipoic de a proteja neuronii, din apropierea zonei afectate, de efectele toxice ale glutamatului.

Studiile dermatologice cu privire la reducerea imbatranirii pielii arata ca o crema care contine 5% acid alfa lipoic reduce liniile fine mult mai eficient fata de aceeasi formula, dar fara continut de acid alfa lipoic.

In pezent, se studiaza intensiv, cu rezultate promitatoare, si capacitatea acidului alfa-lipoic de a lega si a elimina metalele grele din organism.

Rezumand principalele efecte benefice ale acidului alfa lipoic, un antioxidantul ideal care actioneaza in toate tesuturile sunt:
  • Transforma glucidele in energie.
  • Mentine valorile normale ale glicemiei si ale colesterolului sanguin. 
  • Protejeaza sistemul cardiovascular, elasticitatea peretilor vasculari. 
  • Reface senzitivitatea nervilor afectati. 

Au fost observate foarte putine efecte adverse ale acidului alfa lipoic la administrarea pe termen lung. In cele mai multe situatii, reactia a fost de mancarime usoara a pielii.

Acidul alfa lipoic poate fi cumparat ca substanta activa unica sau in combinatie cu alte formule, poate fi gasit sub forma de capsule, tablete, pulbere, solutii perfuzabile.

In unele tari din Europa, Acidul alfa lipoic poate fi achizitionat cu reteta medicala, in special de catre persoanele diagnosticate cu diabet


MAI POTI CITI