Pareri ARDEI IUTE CAPSICUM Annum, pastile, tinctura, creme ideale pentru reducerea intensitatii durerii

ARDEI IUTE Capsicum Annum tinctura, capsule, plasturi, parerea recenziilor din magazinele natursite, de pe grupurile si forumurile monitorizate - Subiectivitate opinii 2,5; Obiectivitate comentarii 2,5; Acuratete 0,62.

1. Pareri Pozitive - 2,60
2. Opinii Negative- 0,90
3. Comentarii Neutre - 1,50

Emotia parerilor referitoare la produsele naturiste creme, capsule, tincturi pe baza de Ardei Iute (Plutchik)
<0,5 = nu este probabil prezent
> 0,5 = probabil prezent
> 0,75 = foarte probabil prezent
Multumire - 0,64
Surpriza - 0,56
pareri forumuri tinctura de ardei iute si crema analgezica eficienta

Inainte de vedea principalele efecte benefice ale extractului de Ardei Iute, proprietati apreciate in medicina naturopata sa enumeram efectele adverse si interactiunile.

Cremele si lotiunile pe baza de ardei iute au un profil de siguranta ridicat. Printre posibilele reactii adverse ale acestor produse pe baza de ardei iute se regasesc: iritatii ale pielii, senzatia de arsura sau prurit. De asemenea acestea se pot dovedi a fi iritante pentru ochi, nas sau gat.

NU se recomanda administrarea pe cale orala a extractului de ardei iute in doze mari sau pentru o perioada lunga, din cauza unor efecte precum: iritatie a mucoasei gastrice, transpiratii abundente, roseata la nivelul fetei.

Nu se recomanda administrarea produselor pe baza de ardei iute in sarcina si la alaptare, intrucat nu exista suficiente date clinice in acest sens, iar datele din literatura de specialitate nu pot garanta lipsa efectelor secundare in cazul administrarii la copii.

Administrarea produselor care contin in compozitie extract de ardei iute se intrerupe cu cel putin doua saptamani inaintea unei interventii chirurgicale.

Extractul de ardei iute poate interactiona cu medicatia anticoagulanta, crescand riscul de sangerare. De asemenea, in unele cazuri extractul de ardei iute poate creste concentratia de teofilina absorbita in organism, cu intensificarea efectelor si cresterea riscului de efecte secundare.
Capsaicina arde puternic membranele mucoase, gura și limba și mult mai puțin pe pielea normală. In funcție de gradul de severitate, poate irita pielea care se înroșeste și asa creste circulația sângelui. Iuteala din ardei, este clasificată în funcție de scara Scoville, iar această scară variază de la 0 la 16.000.000 (capsaicină pură).

Indicatii utilizare si admnistrare produse pe baza de extract de Ardei Iute

a) Analgezic: preparatele pe baza de ardei iute sunt folosite pentru reducerea intensitatii durerii din neuropatia diabetica, migrene, osteoartrite, poliartrita reumatoida prin aplicare locala pe zona afectata (creme, plasturi) sau administrare orala de produse ce contin extract de ardei iute;

b) Afectiuni ale tractului gastro-intestinal: ardeiul iute poate ameliora simptomatologia din diverse afectiuni digestive: crampe, diaree, dureri de stomac;

c) Afectiuni cardiovasculare: ardeiul iute imbunatateste circulatia sangvina si contribuie la scaderea nivelului de colesterol din sange;

d) Adjuvant in curele de slabire: conform literaturii de specialitate, ardeiul iute activeaza termogeneza (arderea grasimilor), favorizand procesul de slabire; capsaicina, substanta activa din ardeiul iute, contribuie la imbunatatirea metabolismului lipidic, cu rol in descompunerea grasimilor; in plus, reduce activitatea enzimelor responsabile de sinteza grasimilor, prevenind astfel dezvoltarea celulelor adipoase mature.


MAI POTI CITI