Pareri Beneficiile ceaiului de SALVIE: regleaza glicemia in diabet, antioxidant si e Remediu pentru Alzheimer.

Salvia este un puternic antioxidant! Ceaiul de salvie poate preveni semnele imbatranirii precoce si poate sa scada riscul de cancer, boli cardiovasculare, Alzheimer si maladii ale sistemului nervos.

Ceaiul de Salvie, parerea recenziilor din magazinele online, de pe grupurile si forumurile monitorizate - Subiectivitate opinii 2,5; Obiectivitate comentarii 2,5; Acuratete 0,63.

1. Pareri Pozitive - 2,60
2. Opinii Negative- 0,60
3. Comentarii Neutre - 1,80

Emotia parerilor referitoare la Ceaiul de Salvie (Plutchik)
<0,5 = nu este probabil prezent
> 0,5 = probabil prezent
> 0,75 = foarte probabil prezent
Multumire - 0,62
Incredere - 0,56
pareri forumuri ceai de salvie beneficii indicatii si contraindicatii reduse

Un studiu realizat pe soareci cu diabet de tip 2 a descoperit ca salvia actioneaza la fel ca metforminul, un medicament prescris pacientilor cu aceeasi boala, pentru a tine glicemia sub control. Metformina funcționează prin suprimarea producției de glucoză de către ficat.

Salvia contine peste 160 de polifenoli diferiti, care sunt substante chimice din plante care actioneaza in corpul nostru la fel ca antioxidantii.

Un studiu clinic a demonstrat ca un consum de ceai de salvie (o cana sau 240 ml), de doua ori pe zi, a sporit semnificativ mecanismul de aparare prin care functioneaza antioxidantii.

De asemenea, consumul de ceai de salvie a scazut atat colesterolul total, cat si colesterolul LDL ("rau").

In cadrul unei cercetari medicale consumul de ceai de salvie de doua ori pe zi a scazut valoarea colesterolului LDL si valoarea colesterolului total din sange, in timp ce a crescut nivelul de colesterol HDL (numit si colesterol "bun"), dupa doar doua saptamani de consum.

S-a dovedit ca extractul de salvie, consumat sub forma de ceai timp de 3-4 luni imbunatateste memoria pacientilor diagnosticati cu Alzheimer.

Specialistii sustin ca salvia inhiba pierderile de acetilcolina, o substanta care a fost gasita in cantitati prea mici la pacientii cu Alzheimer.

ATENTIE! Consumul de salvie (sub forma de ceai, infuzie, suplimente, tinctura etc) nu este recomandat femeilor gravide, fiindca determina contractii uterine.

Din cauza ca reduce secretia de lapte, nu se recomanda nici femeilor ce alapteaza, insa salvia poate fi utilizata in momentul intarcarii bebelusului.

In plus, o cantitate in exces de salvie poate provoca, indiferent de persoana, iritatii gastrointestinale si chiar convulsii.


MAI POTI CITI