Pareri LECITINA: amelioreaza simptomele ciclului menstrual neregulat si ale menopauzei.

Lecitina este un termen generic, folosit pentru a descrie in general o varietate de compusi grasi, care se regasesc in tesuturile animalelor si plantelor.

Alcatuita din colina, acizi grasi, glicerol (glicerina), glicolipide, fosfolipide, acid fosforic si trigliceride, lecitina a fost la inceput o substanta izolata din galbenusul oului. 

In zilele noastre, lecitina este extrasa din mai multe surse, iar una dintre ele este soia.

Lecitina din soia, parerea recenziilor din farmaciile online, de pe grupurile si forumurile monitorizate - Subiectivitate opinii 2,5; Obiectivitate comentarii 2,5; Acuratete 0,62.

1. Pareri Favorabile - 2,70
2. Opinii Nefavorabile- 0,70
3. Comentarii Neutre - 1,60
lecitina pareri extract dein soaia pentru reglarea ciclului menstrual neregulat

Emotia parerilor referitoare la suplimentele cu lecitina din soia (Plutchik)
<0,5 = nu este probabil prezent
> 0,5 = probabil prezent
> 0,75 = foarte probabil prezent
Multumire - 0,60
Incredere - 0,64

Lecitina de soia este un aliat atat pentru femeile la menopauza, cat si pentru cele care au un ciclu menstrual neregulat, oferind un substrat natural de fitoestrogeni cu valoare biologica ridicata si este un excelent supliment alimentar bogat in vitamine liposolubile.

Lecitina din soia este bogata in acizi grasi esentiali polinesaturati si in substante nutritive din complexul B (vitaminele B), colina si fosfatidul inozitol, care actioneaza asupra modificarilor tipice hormonale din perioada menopauzei.

ATENTIE! Suplimentele pe baza de soia sunt contraindicate in timpul sarcinii si in timpul terapiei de substitutie hormonala, cat si in anumite tipuri de cancer hormono-dependente.

Principalele beneficii ale lecitinei din soia sunt in principal:
  • reglarea productiei de hormoni si ameliorarea bufeurilor;
  • imbunatatirea metabolismului,
  • imbunatatirea functiei renale si functiei de excretie;
  • reducerea valorilor de colesterol "rau" LDL;
  • reducerea proceselor de ateroscleroza;
  • imbunatatirea functiei hepatice;
  • imbunatatirea memoriei si atentiei.

Oamenii de stiinta au descoperit astfel ca imbunatatirile in ce priveste calmarea oboselii, reglarea tensiunii arteriale diastolice si a unui parametru ce masoara redoarea (rigiditatea) arteriala au fost mai pronuntate in grupul cu participante care au luat doze mari de lecitina din soia, decat in cazul grupului de femei carora li s-au dat tablete placebo.

NU există interacţiuni bine documentate între lecitină şi medicamente sau afecţiuni medicale.

Persoanele cu Alergii la ouă sau soia ar trebui să verifice sursa de lecitină din suplimentele lor şi din alimente înainte de a le consuma.


MAI POTI CITI