Pareri medicale EPILAREA cu LASER: nu doare. este permanenta dar nu oricine poate face epilarea cu laser

Sa ne facem o parere obiectiva despre epilarea laser, despre cateva mituri legate de epilarea laser si adevarul care se afla in spatele lor.

Exista si categorii de persoane în cazul carora nu este indicata epilarea cu laser, de regula fiind aceia care nu au voie sa se expuna la soare: persoanele care sufera de boli autoimune, sensibilitati solare, alergii solare, infectii virale, microbiene, fungice, parazitare.

Daca se respecta indicatiile medicului, riscurile sunt aproape inexistente.

ATENTIE! Majoritatea cabinetelor cosmetice ofera tehnologia de epilare IPL deoarece echipamentele sunt mai ieftine, motiv pentru care nici performantele nu sunt la fel de uimitoare, ca în cazul unui LASER de top si bine ales.
pareri epilarea cu laser nu este epilare cu ipl

Datorita popularitatii sale, epilarea cu laser pare a fi o procedura pe care oricine o poate face, dar daca acest proces este realizat de persoana nepotrivita poate cauza mai probleme pielii.

Din păcate, aceste complicaţii sunt de cele mai multe ori permanente.

Pentru prevenirea acestor situaţii clientul trebuie să se asigure că procedura este realizată de un specialist cu experienţă.

Spre surprinderea multora, epilarea cu laser este permanentă pe majoritatea zonelor de pe corp, excepţie făcând faţa, iar asta din cauza secreţiei de hormoni.

Acest lucru este posibil, deoarece laserul distruge foliculii de păr care activează creşterea lui, iar în majoritatea zonelor corpului aceştia nu se mai regenerează (axilă, bikini, gambe). În orice caz este nevoie de cel puţin şase şedinţe ca rezultatele să fie vizibile.

Atunci când epilarea laser este realizată de un specialist, îndepărtarea părului nedorit nu va prezenta disconfort şi, mai ales, va fi mult mai suportabil decât epilarea cu ceara, pensatul sau tatuarea.

Durerea pe care o persoană o simte depinde foarte mult şi de zona tratată, cât şi de toleranţa la durere. Pacienţilor li se oferă opţiunea de a apela la un anestezic înainte de tratament.

Chiar dacă epilarea cu laser a apărut la jumătatea anilor '90, din păcate, NU  funcţionează şi pentru părul blond, alb, gri sau roşcat.

Aşadar, dacă pacientul se încadrează în această categorie ar trebui să-şi pună câteva semne de întrebare dacă există saloane în care i se spune că se poate face acest lucru.

Spre deosebire de epilarea IPL care nu se recomandă vara, epilarea cu laser se poate face în orice anotimp, pacienta poate să se bronzeze chiar la 3 zile după epilare.

MAI POTI CITI