Pareri VITAMINE Anti-Imbatranire pentru un TEN mereu tanar si luminos.

Iată 5 vitamine despre care doctorul Patricia Farris de la Old Metairie Dermatology este de parere că este indicat a fi incluse în dieta oricărei persoane, indiferent de vârstă, daca doriti menţinerea unui organism sănătos capabil să încetinească efectele trecerii timpului, mai ales la nivelul pielii, este reprezentată de o dietă sănătoasă.

1) Vitamina E are efecte benefice asupra pielii, mai ales când este combinată cu vitamina C. 

Vitamina E ajută împotriva radicalilor liberi la nivel celular, protejând celulele şi făcându-le mai puţin vulnerabile. 

Potrivit doctorului Patriciei Farris, vitamina E este unul dintre cei mai puternici antioxidanţi disponibili în natură, ajutând la protecţia privind efectele negative ale expunerii la soare. 
pareri medicale vitamine eficiente pentru frumusetea si sanatatea pielii

Vitamina E este solubilă în grăsimi şi este găsită în multe uleiuri, cum este cel de floarea soarelui, uleiul de soia, dar şi în nuci şi seminţe.

2) Vitamina A este disponibilă într-o mare varietate de fructe şi legume, precum morocvi, mango, napi şi cartofi dulci, iar efectele sale antioxidante sunt benefice. 

Retinol, unul dintre puţinele tratamente împotriva ridurilor aprobat de Agenţia americană a medicamentelor (Food and Drug Administration, FDA), este o formă a acestei vitamine şi acţionează din interiorul celulelor, având efecte asupra unor receptori care fac celulele să funcţioneze ca şi cum ar fi tinere, potrivit lui Farris. 

Vitamina A încetineşte descompunerea colagenului şi este foarte importantă pentru menţinerea unui sistem imunitar sănătos, dar şi pentru o piele şi o vedere cât mai bună. 

De asemenea, vitamina A poate fi aplicată local, pe piele, pentru a beneficia de efectele anti-îmbătrânire.

3) Vitamina D este foarte importantă în ce priveşte sănătatea oaselor, fiind puternic legată de absorbţia calciului în organism. 

Unul dintre lucrurile care pot schimba înfăţişarea cuiva este deteriorarea sistemului osos, în sensul scăderii densităţii osoase. 

Cu cât oasele noastre sunt mai sănătoase, cu atât structura osoasă a organismului nostru este mai solidă, iar trupul arată mai bine.

Alimente precum peştele gras, unele produse lactate şi gălbenuşul de ou sunt surse foarte bune de vitamina D. 

Vitamina D este produsă de organism şi în timpul expunerii zilnice la soare, dar cremele solare cu factor mare de protecţie pot suprima acest efect benefic. 

Totuşi, medicii recomandă ca vitamina D să fie obţinută din dietă, întrucât expunerea la lumina solară fără protecţie este periculoasă, putând duce la apariţia cancerului de piele, pe lângă îmbătrânirea prematură cauzată de uscarea şi arderea pielii.

4) Vitamina C se găseşte din abundenţă în citrice şi este esenţială pentru producerea de colagen, care asigură elasticitatea pielii. 

Vitamina C este utilă şi în menţinerea sănătăţii oaselor şi a dinţilor.

VItamina C nu numai că protejează împotriva efectelor nocive ale expunerii pielii la soare, dar poate ajuta şi la remedierea ridurilor deja formate.

5) Vitamina K este disponibilă în majoritatea legumelor verzi, precum salată, spanac. 

VItamina Kă este utilă în prevenirea vânătăilor, mai ales în cazul persoanelor trecute de vârsta de 50 de ani. 

Vitamina K ajută la menţinerea colagenului în ţesutul epitelial, ajutând la păstrarea grosimii pielii, reducând astfel incidenţa vânătăilor şi chiar ascunzând venele care , o dată cu vârsta, devin din ce în ce mai vizibile, mai ales pe braţe.

MAI POTI CITI