Traiesti mai putin daca mananci CARNE rosie. Noi pareri medicale consumul de carne rosie si moartea prematura.

În urma analizelor de specialitate, s-a ajuns la conluzia că persoanele care includeau în alimentația lor cea mai mare cantitate de carne roșie mureau la vârste mai tinere – față de persoanele care avea un regim alimentar echilibrat – cel mai adesea pe fondul bolilor cardiovasculare sau cancerului.

Cercetatorii de la Școala de Sănătate Publică Harvard au ajuns la concluzia că una dintre cauzele de risc major pentru moartea prematura este consumul de carne roșie – mai ales dacă aceasta carne este procesată și preparată necorespunzător.

Studiul publicat în revista Archives of Internal Medicine prezintă legături importante între alimentație și longevitate.
cercetatorii de parere ca carnea rosie risc de moarte prematura

Cercetarea a fost realizată pe un grup de 84.000 de femei înrolate în Nurses’ Health Study și pe 38.000 de bărbați, participanți la Health Professionals Follow-up Study.

În afară de a reprezenta un important factor de risc pentru dezvoltarea cancerului colorectal și a altor boli la fel de severe, cercetările au demonstrat că obiceiul alimentar de a manca cu regularitate carne roșie are efecte negative și asupra longevității.

De asemenea, s-a constatat că persoanele care consumau carne rosie prezentau o greutate corporală anormală și aveau o predispoziție mai accentuată spre sedentarism, abuz de alcool și de tutun.

După 28 de ani de la demararea acestei cercetării clinice, au murit 24.000 dintre persoanele înrolate in studiu.

Pe baza chestionarelor aplicate, specialiștii de la Harvard au putut identifica principalele cauze care au condus la decesul prematur al acestora, iar în fruntea clasamentului a fost consumul de carne roșie.

Potrivit studiilor anterioare, cantitatea de carne rosie permisă pentru evitarea deteriorării sănătății este de 85 de grame, dacă ne referim la carnea proaspătă, neprocesată.

O portie de 100 de grame de carne de vita proaspata contine in jur de 25% din doza zilnica recomandata de vitamina B-3 si 32% din doza zilnica recomandata de zinc.

În ceea ce privește categoria produselor procesate din carne rosie, se recomandă doar o porție pe zi, care să nu depășească echivalentul a două felii de șuncă presată. 

Fiecare porție suplimentară de carne rosie crește riscul de moarte prematura cu un procent de 13-20%.

Daca nu sunteti deja un fan al carnii de vita, NU exista niciun motiv special pentru care ar trebui sa o adaugati dietei dumneavoastra, spun unii specialisti.


MAI POTI CITI