Ai fost operat de APENDICITA? Ai risc de 3 ori mai mare sa faci PARKINSON!

Noutati medicale Parkinson. Persoanele care au suferit o operație de apendicită sunt de trei ori mai predispuși să dezvolte maladia Parkinson, arată un studiu recent.

Cercetarea medicala este cel mai amplă făcută vreodată cu privire la aspectele nebănuite ale bolii grave a sistemului nervos, care a analizat date culese de la 62 de milioane de pacienți. 

Cercetătorii au descoperit că pacienții cu apendicele înlăturat au un risc de 3 ori mai mare să dezvolte maladia Parkinson decât cei care încă mai au acest organ. 

Studiul clinci a fost condus de Dr Mohammed Sheriff, cercetător la o prestigioasă universitate americană și la centrul medical al universității din Cleveland
pareri medicale boala parkinson si operatia de apendicita

Cercetări recente în cazul Parkinsonului s-au concentrat pe așa numita alpha synuclein, o proteină găsită în tractul gastrointestinal care are legătură cu declanșarea Parkinson

De aceea cercetători din lumea întreagă au analizat tractul intestinal, inclusiv apendicele, pentru a găsi dovezi cu privire la dezvoltarea maladiei” a spus el. 

El a pornit de la o contradicție între mai multe studii, unele arătând că pacienți cu apendice prezentau de asemenea riscul să dezvolte Parkinson, în timp ce alte studii clinice afirmau contrariul. 

Cercetătorii americani au folosit datele centralizate ale unei companii din Ohio, strânse din 26 de sisteme integrate de sănătate din SUA, cu 62,2 milioane de pacienți. 

Din 488.190 de pacienți care fuseseră operați de apendicită, 4.470 (0.92%) au dezvoltat maladia. 

Din restul de 61.7 milioane de pacienți cu apendicele intact, 177.230 (0.29%) nu au dezvoltat boala. 

Astfel concluzia studiului a fost una evidenta: pacienții care au suferit operația de apendicită au un risc de trei ori mai mare să dezvolte maladia Parkinson.


MAI POTI CITI