BOLILE care se pot lua în timpul SARCINII deoarece femeia gravida are o IMUNITATE scazuta.

Orice tip de boala în timpul sarcinii reprezinta un adevarat cosmar pentru fiecare femeie de aceea este bine sa ne facem o parere concreta despre bolile care se pot lua în timpul sarcinii.

Este important de ştiut că femeia gravidă are o imunitate scăzută şi atunci este predispusă şi la infecţii virale, de exemplu gripa, hepatita B, care au o evoluţie mai severă în timpul sarcinii. 

Atât pentru gripă cât şi pentru hepatia B există vaccinuri care sunt absolut 100% sigure a fi facute în timpul sarcinii.

Medicii spun ca ar fi două mari categorii de boli care se pot lua în sarcină. 

Sunt boli care fie sunt cu caracteristice sarcini, sau sunt boli care se suprapun peste evoluţia sarcinii. Cea de-a doua categorie este reprezentată în special de boli infecţioase. 
sfaturi recomandari risc boli in timpul sarcinii la femeia gravida

Sunt boli cu transmitere sexuală care se iau prin contact sexual şi care pot fie duce la infertilitate cum este clamidia, microplasma, gonococul şi care se întâlnesc destul de rar în sarcină, fie sunt boli care apar în timpul sarcinii şi care pot crea probleme şi mă refer aici la naşterea prematură şi la ruptura prematură de membrane. Vorbim aici de boli cum ar fi: garnerealla, sifilis.

O altă boală provenită din exterior este toxoplasmoza

Toxoplasma este cauzata de un parazit care se ia de la câini, pisici şi din carne insuficient preparată termic. 

Ca metode de prevenţie este bine ca femeia gravida să fie testată înainte de a rămâne gravidă. 

Dacă nu are imunitate pentru toxoplasmoză ea va trebui să se ferească să nu ia în timpul sarcinii parazitul. 

Toxoplasmă avem aproape toţi. Este un parazit foarte răspândit insa dacă boala se face pentru prima dată în timpul sarcinii, atunci sunt probleme.


MAI POTI CITI