Cat de sigur este E100 Curcumina. Niveluri maxime pentru SANATATE.

Wiki E100 Curcumina: Colorant natural izolat din rădăcinile şi tulpinile de Yellwroot (Curcuma longa şi Curcuma domestica). E100 poate fi întâlnit şi în cosmetice şi suplimente alimentare.

Curcumina este extractul brut, în timp ce turmericul este compusul purificat. Conferă culoarea galbenă produsului curry.

Cat de sigur este pentru sanatate E100 Curcumina:
  • E-uri inofensive: POZITIV
  • E-uri periculoase: negativ
  • E-uri suspecte: negativ
cat de sigur este pentru santate e100 curcumina

Funcţii si caracteristici aditiv E100 Curcumina: Colorant alimentar, ce se desfăşoară pe un spectru de culoare de la galben la roşu, depinde de nivelul pH-ului (aciditate). Nu este foarte solubil in apă.

Doza zilnică de aditiv E100: Până la 1 mg/kg corp pentru curcumină, şi 0,3 mg/kg corp pentru turmeric.

Efecte secundare E100: Aproape toate studiile efectuate în scopul determinării efectelor acestui aditiv asupra sănătăţii umane au arătat ca E100 (extras din rădăcina de şofran) este relativ sigur, acesta având doar câteva efecte secundare minore.

Curcumina are un efect benefic, prin reducerea conținutului de colesterol seric și prin scăderea glicemiei, în cazul bolnavilor de diabet.

E100 trebuie evitat de persoanele care suferă de afecţiuni ale bilei sau ficatului, de copii şi de persoanele cu carenţă de fier.

Restricţii dietetice: Nici una, E100 poate fi consumat decătre toate grupările religioase, vegani şi vegetarieni.

Niveluri maxime admise pentru santate Aditiv E100 Curcumina
  • Băuturi cu lapte lichid aromatizat 150 mg / kg
  • Supe și bulion 50 mg / kg


MAI POTI CITI