Cele mai BUNE Alimente Fermentate care contin PROBIOTICE Naturale.

Putem lua probiotice nu numai din suplimentele din framacii ci si din alimente. Insa nu din orice de alimente, ci din alimentele fermentate.

Probioticele sunt microorganismele care pot ajuta la mentinerea unei stari bune de sanatate si la formarea unui sistem imunitar rezistent in fata virusurilor si a bacteriilor.

Rolul probioticelor este foarte important: creeaza un filtru intestinal protector impotriva microbilor neprietenosi, tin infectiile din organism la distanta, ajuta sistemul imunitar, previn tulburarile gastrointestinale si dezechilibrele care pot conduce la infectii.

Alimente fermentate reprezinta o sursă naturala foarte buna de probiotice  

Produsele alimentare fermentate se obtin prin permițând microbilor să se hrănească cu zahărul și amidonul natural găsit în alimente.
opinii forum lista alimente care contin probiotice naturale

Asta păstrează alimentele și promovează diferite specii de bacterii bune (probiotice).

Alimentele fermentate au potențialul de a mari sănătatea intestinului, de a îmbunătăți digestia datorită probioticelor pe care le conțin și pot oferi totodata si beneficii legate de sanatatea inimii.

O dieta corecta ar trebui sa includa si lactate fermentate, care sunt o sursa excelenta de probiotice naturale. 

Doar intr-un singur gram de iaurt se gasesc cel putin 100 de milioane de culturi active de probiotice.

Iata o scurta lista cu alimente fermentate care contin probiotice disponibile în majoritatea magazinelor:

1. Iaurt – alegeți tipuri fără grăsimi sau cu conținut scăzut de grăsimi, fără îndulcitori adăugați; căutați cuvintele „culturi vii și active" pe etichetă.

2. Chefir - are o altfel de consistență decât iaurtul dar contine multe culturi de probiotice.

3. Murături - numai anumite tipuri de murături sunt fermentate în mod natural; sunt recomandate acelea murate în apă și sare în loc de oțet - acesta împiedică creșterea bacteriilor bune; au o cantitate mare de sare, deci se recomandă un consum moderat.

4. Varză acră – nu mâncați multă deoarece este bogată în sodiu și ar fi bine să alegeți versiuni brute sau nepasteurizate, deoarece pasteurizarea distruge majoritatea probioticelor.

5. Tempeh – se face din soia fermentată și are o textură mai fermă decât tofu; este popular printre vegetarieni ca înlocuitor al cărnii; e un preparat originar din Indonezia.

6. Kimchi – este un preparat coreean ce conține varză roșie cu usturoi, sare, oțet și ardei iute; aveți grijă însă de conținutul ridicat de sodiu; un studiu a constatat că mâncarea kimchi ar fi ajutat zilnic oamenii să piardă în greutate și să-și reducă tensiunea arterială.

7. Kombucha – constituie o băutură de ceai fermentată, cu aromă de tartă; poate conține zahăr, cantități mici de cofeină, precum și urme de alcool; căutați mărci care nu conțin mai mult de 5 grame de zahăr pe porție.


MAI POTI CITI