DIETA WHOLE30 pareri regim bazat pe alimente integrale, neprocesate. Principii si reguli de urmat.

Deoarece este destul de restrictiva, dieta Whole30 nu este indicata persoanelor care se confrunta cu probleme de sanatate. In cazul in care suferi de vreo afectiune, inainte de a opta pentru dieta Whole30 cere sfatul medicului.

DIETA WHOLE 30, parerea recenziilor de pe grupurile si forumurile monitorizate - Subiectivitate opinii 2,5; Obiectivitate comentarii 2,5; Acuratete 0,62.

1. Pareri Favorabile - 2,30
2. Opinii Nefavorabile- 0,90
3. Comentarii Neutre - 1,80

Emotia parerilor referitoare la DIETA WHOLE30 (Plutchik)
<0,5 = nu este probabil prezent
> 0,5 = probabil prezent
> 0,75 = foarte probabil prezent
Multumire - 0,60
Surpriza - 0,55
pareri forum dieta whole30 alimente interzise si permise

Mai mult decat un simplu regim de slabire, dieta Whole30 tinteste eliminarea obiceiurilor alimentare care ne pot pune in pericol nu doar silueta, ci si buna functionare a organismului, influentandu-ne in mod negativ starea generala.

Astfel, timp de o luna (30 de zile), acest regim de slabire privilegiaza alimentele integrale, neprocesate – de unde si denumirea acestei diete. 

Printre aceste alimente integrale si neprocesate se numara: fructele, legumele, verdeturile, carnea de pasare, fructele de mare, pestele, ouale, semintele si nucile, uleiurile de masline, nuci, migdale, untul de cocos, de migdale, macadamia, ierburile aromatice si mirodeniile

Scopul dietei Whole30 trebuie sa fie favorizarea felurilor de mancare preparate cat mai simplu si cu foarte putine ingrediente – toate usor pronuntabile. 

Pe langa faptul ca alimentele integrale asigura o digestie usoara si o absorbtie optima a substantelor nutritive la nivel intestinal, acestea mai fac un lucru important: permit reeducarea papilelor gustative, ceea ce este esential in procesul de scadere ponderala, intrucat descurajeaza aparitia chinuitoarelor pofte de dulciuri.

Reguli si principii de urmat in dieta Whole 30:

Daca, pe parcursul celor 30 de zile de regim alimentar, se intampla, pana si o singura data, sa consumi ceva din lista celor interzise, trebuie s-o iei de la capat.

Alimente permise in dieta Whole 30

Printre alimentele permise în cadrul dietei Whole30 se numară carnea de pasăre, carnea de peşte, fructele (consumarea unui măr pe zi poate înlatura nevoia de dulce care apare în organism; avocado poate înlocui grăsimile), ouă, legumele, untul clarifiat, untul de cocos, ulei de măsline, nuci, migdale, unt de migdale, macadamia, ulei de cocos şi cafeaua neagră.

Alimente interzise in regimul Whole 30

Printre alimentele care sunt interzise în cadrul dietei Whole 30 se numără: zahărul, mierea, îndulcitorii naturali sau artificiali, cerealele, alcoolul, lactatele, soia, aditivii procesați, preparatele fastfood (pizza, etc.), clătitele, untul de alune şi fasolea.

Pe parcursul celor 30 de zile de dietă se recomandă renunțarea la gustările dintre mese, gustările false şi la orice produs alimentar interzis.

Alcoolul este înlocuit cu cafeaua neagră.

La finalul celor 30 de zile de dietă, nutriționistii recomandă consumarea în cantități reduse a unuia dintre alimentele interzise, timp de câteva zile.

MAI POTI CITI