DUREREA cronica poate fi tratata prin HIPNOZA este de parere Asociatia Romana de Hipnoza

Specialistii Asociatiei Române de Hipnoza sunt de parere ca hipnoza este un instrument extrem de eficient în tratarea durerilor cronice.

Durerea cronica este sustinuta de procese de gândire care se genereaza la nivel subconstient si, de cele mai multe ori, poate fi rezolvata doar accesând acest nivel psiho-emotional al fiintei.

Principalele tipuri de gândire maladaptiva sunt: catastrofierea, exagerarea si auto-sugestia.

Toate acestea au potentialul de a stimula deznadejdea si de a intensifica experienta durerii. Aceste stiluri de gândire pot fi modificate sau reduse prin constientizarea naturii si a impactului acestora si prin prescrierea de noi strategii

Metodele de gestionare a durerii presupun sa gestionezi orice teama si anxietate pe care le-ai putea avea în legatura cu durerea ta.
pareri pozitive hipnoza in tratamentul durerilor cronice

De asemenea, hipnoza ajuta la reducerea stresului si relaxarea sistemului nervos pentru a-l ajuta sa devina mai putin reactiv la durere.

Hipnoza pentru controlul durerii reorienteaza mintea cat mai departe de durere si ajuta subiectul sa se focuseze pe ceva mai placut.

Hipnoza s-a dovedit a fi un instrument extrem de eficient în ameliorarea suferintelor de mai multe feluri.

Aceasta poate fi folosita pentru a ajuta la reducerea sau eliminarea durerii fizice si, de asemenea, pentru provocarea unei schimbari la cei cu o varietate de conditii emotionale si psihologice.

Daca aveti dureri în mod regulat, este important sa luati in considerare gestionarea durerii cronice.

Formele de terapie care abordeaza legatura dintre minte si corp sunt adesea recomandate persoanelor care se confrunta cu dureri pe termen lung.

Stresul si anxietatea sunt reactii adverse frecvente ale durerii si chiar pot face senzatia durerii sa se intensifice.

Iata cateva sfaturi pentru pacientii cu dureri cronice: 

a) învatarea tehnicilor de respiratie profunda pentru relaxare si usurarea durerii,

b) reducerea stresului prin miscare deoarece endorfinele eliberate de creier în timpul exercitiilor fizice sa ajute la reducerea durerii cronice

c) renuntarea la fumat, deoarece afecteaza circulatia sângelui si poate creste senzatia durerii,

d) alegerea unei diete alimentare sanatoase

e) distragerea atentiei de la durere etc.

MAI POTI CITI