EMA Opinii Pozitive IDACIO alternativa generica la Humira eficient in psoriazisul în plăci.

Agenția Europeană a Medicamentului a fost de parere că, în conformitate cu cerințele UE privind medicamentele biosimilare, medicamentul Idacio are o structură, puritate și activitate biologică foarte asemănătoare cu Humira și este distribuit în organism în același mod.

In plus, studiile privind psoriazisul au arătat că eficacitatea medicamentului Idacio este echivalentă cu cea a Humir.

Medicamentul Idacio este utilizat în majoritatea cazurilor la adulți atunci când starea lor este severă, moderată severă sau se agravează sau când pacienții nu pot utiliza alte tratamente.

Pentru mai multe informații despre utilizarea Idacio în toate condițiile, inclusiv când poate fi folosită la copii, consultați prospectul însoțitor sau contactați medicul sau farmacistul.
opinii pozitive ema idacio medicament generic alternativa humira

Idacio conține substanța activă adalimumab și este un "medicament biosimilar".

Aceasta înseamnă că Idacio este foarte asemănător cu un alt medicament biologic ("medicamentul de referință") care este deja autorizat în UE. Medicamentul de referință pentru Idacio este Humira.

Substanța activă din Idacio, adalimumab, este un anticorp monoclonal (un tip de proteină) care a fost conceput pentru a recunoaște și atașa o substanță din organism numită factor de necroză tumorală (TNF).

TNF este implicat în provocarea inflamației și se găsește la niveluri ridicate la pacienții cu boli pe care Idacio le utilizează pentru tratamentul acestora.

Prin atașarea la TNF, adalimumabul își blochează activitatea, reducând astfel inflamația și alte simptome ale bolilor.

Idacio este un medicament care acționează asupra sistemului imunitar (apărarea naturală a organismului) și este utilizat pentru a trata următoarele afectiuni:
  • psoriazis în plăci (o boală care cauzează pete pe piele);
  • artrita psoriazică (o boală care cauzează pete de culoare roșie, pe scară largă, cu inflamație a articulațiilor);
  • artrita reumatoidă (o boală care provoacă inflamația articulațiilor);
  • spondiloartrita axială (inflamația coloanei vertebrale determinând dureri de spate), inclusiv spondilita anchilozantă și când există semne clare de inflamație, dar radiografiile nu arata prezenta boli;
  • artrita idiopatică juvenilă poliarticulară și artrita activă legată de enthesită (ambele boli rare care cauzează inflamație la nivelul articulațiilor);
  • boala Crohn (o boală care provoacă inflamarea intestinului);
  • colită ulcerativă (o boală care provoacă inflamații și ulcere în mucoasa intestinală);
  • hidradenita suppurativa (cunoscută și sub numele de acnee inversă);
  • uveita neinfecțioasă (inflamația stratului de sub albul globului ocular).

Medicamentul Idacio este disponibil sub formă de soluție injectabilă sub piele într-un flacon sau seringă preumplută sau stilou injector (pen) și este de obicei administrată la intervale de 2 săptămâni.

Doza și frecvența injecției depind de afectiunea de tratat, iar doza pentru un copil este de obicei calculată în funcție de greutatea copilului.

Ca și alte medicamente din clasa sa, Idacio poate afecta capacitatea sistemului imunitar de a lupta împotriva infecțiilor și a cancerului și au existat cazuri de infecții grave și cancere de sânge la pacienții care utilizează adalimumab.


MAI POTI CITI