FDA pareri pozitive Benlysta IV (belimumab) tratamentul copiilor cu Lupus eritematos sistemic.


Terapie noua Lupus eritematos sistemic la copii: Benlysta IV (belimumab) produs de compania farmaceutica GlaxoSmithKline.

Tratamentul intravenos Benlysta IV (belimumab) a fost aprobat de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) pentru a trata copiii cu Lupus eritematos sistemic, o boală cronică ce declanșează inflamația și afectează țesuturile și organele.

Deși la momentul acesta nu există un tratament pentru Lupus, administrarea medicamentului Benlysta IV poate ajuta pacienții mai tineri să controleze boala, cu speranța de a îmbunătăți calitatea vieții și de a reduce, pe termen lung, riscul de deteriorare a organelor și de handicap.

benlysta iv opinii pozitive fda tratament lupus la copii

Medicamentul Benlysta a fost evaluat clinic în rândul a 93 de copii cu Lupus, care au participat la un studiu care a durat 53 de săptămâni.

Proporția pacienților pediatrici care au atins obiectivul primar compozit, indicele de răspuns SLE (SRI-4), a fost mai mare la pacienții copii și adolescenți cărora li s-a administrat Benlysta IV plus terapia standard comparativ cu placebo plus terapia standard.

Pacientii care au primit terapia standard Benlysta plus, au avut un risc mai mic de apariție a unei erupții severe, precum și o durată mai lungă de timp până la o erupție severă (160 zile față de 82 de zile), a arătat agenția americana a medicamentelor.

Prospectul medicamentului include avertismente privind creșterea riscului de deces, infecții grave, reacții alergice și depresie. 

De asemenea, medicamentul Benlysta IV nu ar trebui să fie administrat în același timp când o persoană face un vaccin viu atenuat, a avertizat FDA.

Cele mai frecvente efecte secundare ale medicamentului Benlysta IV includ greață, diaree și febră. Având în vedere istoricul medicamentelor pentru provocarea unor reacții alergice, medicii sunt sfătuiți să pre-trateze utilizatorii cu un antihistaminic.


MAI POTI CITI