HEPATITA Virala de Tip E periculoasa la GRAVIDE. Cauze, pareri, tratament.

Infecţia cu virus hepatitic E pare să fie mult mai frecventă decât se estimează, pentru simplul fapt că avem o serie destul de mare de pacienţi la care nu se găseşte în mod normal o cauză a unei afecţiuni hepatice acute la care nu se caută şi eventuala prezenţă a virusului hepatitic E, deşi se ştie că este un virus cu cale de transmitere fecal-orală

In conditii normale, Hepatita E se vindeca spontan, fara tratament. Se recomanda repaus, dieta echilibrata, evitarea alcoolului si tratament hepatoprotector.  

Nu exista o terapie antivirala specifica pentru tratamentul hepatitei E. Spitalizarea este indicata in cazurile severe sau in cazul gravidelor infectate cu virusul hepatitei E.

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii in anul 2011 a fost produs primul vaccin impotriva infectiei cu Hepatita E in China, vaccin care momentan nu este disponibil la nivel global.
pareri medicale hepatita virala e cauze si tratament la copii si adulti

Ministerul Sanatatii si Organizatia Mondiala a Sanatatii au lansat un plan national pentru controlul hepatitelor virale în România. 

Romania isi propune sa eradicheze hepatita B si hepatita C pâna în anul 2030. Insa nu vorbim numai despre hepatita B şi hepatita C, vorbim şi despre noul virus care a apărut în România, virusul hepatitic E, şi care dă forme severe de boală.

Virusul hepatitei E se transmite pe cale fecal-orala, prin apa contaminata, ingerarea unor produse animale insuficient preparate termic sau consumul de crustacee. 

Persoana bolnava poate transmite infectia. Perioada de incubatie a virusului hepatitei E este de aproximativ 15-60 zile de la expunere.

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor din Franţa a observat, în urma unor studii, că anumite alimente cresc riscul contaminării cu virusul hepatitic E

Mai precis, specialiştii au constatat că 65,3% din crescătoriile de porci franceze sunt contaminate, iar cercetările au arătat că virusul se poate transmite de la porc la om.

Copiii infectati cu virusul hepatitei E sunt, in general, asimptomatici sau prezinta putine simptome. Se considera ca, in multe cazuri, boala se vindeca spontan, fara a fi diagnosticata, mai ales la copii.

In schimb, la adultii cu varsta intre 15 si 40 de ani, hepatita E se manifesta prin simptome sugestive  precum: icter, lipsa poftei de mancare, dureri abdominale, greata, varsaturi, dureri articulare si febra.

Pentru a evita infectarea cu hepatită E prin consumul produselor din carne de porc, acestea ar trebui gătite la o temperatură de aproximativ 71 de grade Celsius timp de 20 de minute. Mai ales produsele din ficat de porc pot fi riscante, spun specialiştii francezi.

La nivel individual, se recomanda respectarea masurilor de igiena, spalarea pe maini cu apa curata mai ales inainte de masa.


MAI POTI CITI