Mierea de MANUKA utila in tratarea infectiilor din FIBROZA Chistica Pulmonara.

Cercetatorii de la Universitatea Swansea sunt de parere ca mierea Manuka ar putea fi folositoare in tratamentul infectiilor pulmonare fatale cauzate de bacteriile respiratorii rezistente la antibiotice din fibroza chistica pulmonara.

Studiul intitulat Activitatea Anti-Pseudomonas a mierei Manuka a fost publicată în ultimul număr al revistei Frontiers of Microbiology.

Dr. Rowena Jenkins si colegii sai de la Universitatea Swansea au efectuat experimente preliminare care au aratat eficacitatea acestei miere in infectiile antimicrobiene rezistente la firboza chistica. 

Echipa a folosit țesut pulmonar de la porci pentru experimentul lor. Au crescut infecțiile bacteriene din țesuturile pulmonare pentru a imita cele observate la pacienții cu fibroza chistica pulmonara. Apoi au folosit miere de Manuka pentru a trata aceste țesuturi.

pareri pozitive mierea de manuka tratamentul infectiilor pulmonare rezistente la antibiotice

Rezultatele au aratat ca mierea de Manuka a fost capabila sa ucida bacteriile rezistente la antimicrobiene cu 39%, comparativ cu  procentul de doar 29% a antibioticelor. 

Cand mierea de Manuka si antibioticele au fost folosite impreuna, uciderea bacteriilor rezistente a ajuns la 90%, scrie cercetatorii. 

Mierea de Manukla a fost folosită împreună cu antibiotice precum "ciprofloxacin, ceftazidime și tobramicină".

Cercetătorii explică faptul că antibioticele eșuează adesea la pacienții cu CF, datorită infecțiilor rezistente cauzate de tipuri mortale de bacterii inclusiv Pseudomonas and Burkholderia cepacia.

Aceste bacterii sunt adesea greu de ucis și eradicat din cauza rezistenței lor la antibiotice. 

Pacienții cu fibroza chistica pulmonara cu aceste infecții sunt adesea împiedicați să obțină un transplant pulmonar de succes.

Autorii studiului privind eficienta mierei de Manuka ca si antibiotic vor continua căutarea de alternative non-toxice și eficiente la antibioticele clasice.

Ei adaugă că mierea de Manuka a fost folosită din punct de vedere medical în mai multe metode tradiționale de tratament de mii de ani.

Echipa a primit fonduri de la Fundatia Waterloo si Fundatia Hodge pentru a studia alternativele la terapia cu antibiotice la pacientii cu fibroza chistica pulmonara cu infectii bacteriene.


MAI POTI CITI