Noi pareri Celulele DENDRITICE si MOLECULA LL-37 eficiente in terapia pentru cancer.

Noutati in sanatate: Tratamentele moderne pentru cancer care utilizează celulele imune pentru a declanșa în corp atacarea tumorilor ar putea fi îmbunătățite printr-o adugarea unei molecule care le sporește funcțiiile.

Experimentele clinice inițiale arată că molecula LL-37 are efecte similare asupra celulelor umane și ar putea stimula succesul terapiilor pentru cancer la oameni.

Studiul medical, publicat în revista Oncoimmunology, a fost finanțat de Consiliul Medical Research și de Societatea Regală.

Molecula LL-37, este produsă în mod natural de organism ca răspuns la infecții și ajută la uciderea bacteriilor și a virușilor.
pareri vaccin cu celule dendritice germania pretul imunoterapiei in cancer

Cercetatorii de la Universitatea din Edinburgh au descoperit că, de asemenea, ca LL-37 influențează celulele imunitare și stimulează funcția lor.

În mod special, molecula LL-37 stimulează funcția celulelor specifice care sunt responsabile pentru inițierea răspunsurilor imune vizate asa numitele celule dendritice.

Celulele dendritice au fost folosite ca terapii pentru cancer, deoarece pot declanșa alte celule imune de a recunoaște și ataca tumorile.

Printre cele mai importante celule prezentatoare de antigen se numără celulele dendritice. Acestea posedă prelungiri arborescente (gr. dendron = arbore) cu ajutorul cărora caută prezenţa corpurilor străine în limfă şi în sânge.

Această abordare implică de obicei luarea unui eșantion din celulele proprii ale pacienților și creșterea acestora în laborator în condiții speciale, înainte de a le infuza înapoi în pacient.

Procesul este costisitor și a fost împiedicat de dificultăți în pregătirea unui număr suficient de celule dendritice, care au caracteristicile potrivite pentru a fi utilizate ca terapii.

Cercetătorii de la University's Centre for Inflammation Research au constatat că adăugarea moleculei LL-37 la celulele dendritice în timp ce acestea sunt în creștere în laborator crește randamentele de celule adecvate pentru utilizarea clinică.

Tratarea șoarecilor cu celule crescute în acest mod a ajutat la restrângerea tumorilor și, în unele cazuri, a condus la eliminarea completă a cancerului.

Testele timpurii sugerează că LL-37 are efecte similare asupra celulelor umane, dar sunt necesare studii suplimentare, sunt de parere cercetătorii.


MAI POTI CITI