Noutati: blocarea proteinei BRD4 si tratamentul cancerului de prostata rezistent la castrare (CRPC).

Noutati medicale Cancerul de prostata rezistent la castrare (CRPC) este o boală complexă, eterogenă, cu variate stadii AR și șabloane ale expresiei printre celulele tumorale individuale.

Odată cu progresia bolii, celulele tumorale se pot baza mai puțin pe semnalizarea AR și pot folosi mecanisme de semnalizare alternative pentru a susține creșterea hipermetabolica.

Sub îndrumarea doctorului Gerald V. Denis, o echipa de cercetătorii de la Scoala de Medicina a Universitatii Boston au studiat o familie de 3 proteine apropiate între ele, numite proteine BET din așa numitele bromo domenii, compuse din BRD2, BRD3 ȘI BRD4, care reglează expresia genică.

Cercetătorii din Boston au fost primii care au arătat modul de funcționare al acestor proteine în cancerul de prostata.
noutati medicale tratament cancerul de prostata rezistent la castrare

Ei au descoperit că blocarea proteinei BRD4, dar nu și BRD2 sau BRD3, a reglat puternic migrația și invazia celulelor cancerului de prostată.

CRPC este o formă a cancerului de prostată foarte agresivă ce duce adesea la dezvoltarea metastazelor letale.

Tratamentul standard pentru pacienții cu CRPC include în mod normal o metodă de a distruge semnalizarea receptorului androgen (AR), iar în timp ce eficiența medie este de 2-3 ani, tratamentul nu reușește să împiedice progresia din cauza mecanismelor de rezistență acumulate la AR.

Noile descoperiri sunt semnificative din cauză că opțiunile terapeutice din prezent pentru CRPC sunt limitate și sunt axate primar pe suprimarea celulelor tumorii la prostată ce se bazează pe semnalizarea AR.

Prin urmare, este imperativă identificarea unor ținte ce ar putea fi tratate, ce reglează migrația și invazia celulelor cancerului de prostată în celule care fi se bazează, fie sunt independente de semnalizarea receptorului androgen.


MAI POTI CITI