Pareri LEFLUNOMIDE Winthrop 20 mg medicament antireumatic eficient in poliartrita reumatoida. Informatii prospect.

Leflunomide Winthrop 20 mg, parerea recenziilor din farmaciile online, de pe grupurile si forumurile monitorizate - Subiectivitate opinii 2,4; Obiectivitate comentarii 2,6; Acuratete 0,63.

1. Pareri Favorabile - 2,60
2. Opinii Nefavorabile- 0,70
3. Comentarii Neutre - 1,70

Stilul limbajului utilizat in comentariile referitoare la Leflunomide Winthrop 20 mg (versiune beta)
<.5 = nu este probabil prezent
> .5 = probabil prezent
> .75 = foarte probabil prezent
Analitic - 0,29
Certitudine - 0,59
Nesiguranta - 0,17
Opinii Forumuri LEFLUNOMIDE Winthrop 20 mg tratament poliartrita reumatoida

Emotia parerilor referitoare la Leflunomide Winthrop 20 mg (Plutchik)
<0,5 = nu este probabil prezent
> 0,5 = probabil prezent
> 0,75 = foarte probabil prezent
Surpriza - 0,55
Incredere - 0,59

Conform prospectului Leflunomide Winthrop apartine unui grup de medicamente numite medicamente antireumatice.

Leflunomide Winthrop se utilizeaza pentru a trata pacienti adulti cu poliartrita reumatoida activa sau artrita psoriazica activa.

Simptomele poliartritei reumatoide includ inflamatia articulatiilor, umflare, dificultati de miscare si durere.

Alte simptome, care afecteaza intregul organism, includ pierderea poftei de mancare, febra, lipsa de energie si anemie (numar insuficient de celule rosii sanguine).

Simptomele artritei psoriazice active includ inflamatia articulatiilor, umflare, dificultati de miscare, durere si pete rosii pe piele, care se exfoliaza (leziuni pe piele).

Substanta activa din Leflunomide Winthrop, leflunomida, este un imunosupresor. Aceasta reduce inflamatia prin diminuarea productiei de celule imune numite „limfocite”, care sunt responsabile pentru inflamare.

In acest sens, leflunomida actioneaza prin blocarea unei enzime numite „dihidroorotat dehidrogenaza”, de care au nevoie limfocitele pentru a se inmulti. Fiind mai putine limfocite, inflamatia scade, ajutand la controlarea simptomelor de artrita.

Mod de administrare LEFLUNOMIDE Winthrop 20 mg:

Tratamentul cu Leflunomide Winthrop se incepe cu o „doza de incarcare” de 100 mg o data pe zi timp de trei zile, urmata de o doza de intretinere.

Doza de intretinere recomandata este de 10 – 20 mg o data pe zi la pacientii cu poliartrita reumatoida si de 20 mg o data pe zi la pacientii cu artrita psoriazica.

Leflunomide Winthrop incepe, de obicei, sa aiba efect dupa 4 pana la 6 saptamani. Efectul sau se poate intensifica in continuare pana la sase luni.

Reactii adeverse Leflunomide Winthrop 20 mg:

Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Leflunomide Winthrop (observate la 1 pana la 10 din 100 de pacienti) sunt leucopenie (numar scazut de leucocite), reactii alergice usoare, valori crescute ale creatin-fosfokinazei (un marker al destructiei musculare), parestezie (senzatii anormale precum furnicaturi si intepaturi), dureri de cap, ameteala, usoare cresteri ale tensiunii arteriale, diaree, greata, varsaturi, inflamatii la nivelul cavitatii bucale precum ulceratii orale, dureri abdominale (de burta), valori crescute ale enzimelor hepatice, pierderea parului, eczeme, eruptii cutanate, prurit (mancarime), uscaciune a pielii, tenosinovita (inflamarea tecii care inconjoara tendoanele), pierderea apetitului alimentar, pierdere in greutate si astenie (slabiciune).

Pentru lista completa a reactiilor adverse raportate la Leflunomide Winthrop, consultati prospectul.

Aceste informatii nu trebuie considerate ca fiind dovezi clinice.


MAI POTI CITI