Păreri NUROFEN EMPLASTRU 200 mg. Prospect: reactii adverse, mod utilizare. Pret.

Plasturele Nurofen Emplastru 200 mg, parerea recenziilor din farmaciile online, de pe grupurile si forumurile monitorizate cu topicuri despre Plasturi cu antiinflamator pareri, Plasture nurofen antidurere sensiblu, Plasturi pentru durerile de spate pret- Subiectivitate opinii 2,6; Obiectivitate comentarii 2,4; Acuratete 0,64.

1. Pareri Favorabile - 2,70
2. Opinii Nefavorabile- 0,70
3. Comentarii Neutre - 1,60

Stilul limbajului utilizat in comentariile referitoare la Nurofen Emplastru 200 mg (versiune beta)
<.5 = nu este probabil prezent
> .5 = probabil prezent
> .75 = foarte probabil prezent
Analitic - 0,32
Certitudine - 0,59
Nesiguranta - 0,18
nurofen emplastru pareri plasture cu ibuprofen dureri musuculare si articulare

Emotia parerilor referitoare la Nurofen Emplastru 200 mg (Plutchik)
<0,5 = nu este probabil prezent
> 0,5 = probabil prezent
> 0,75 = foarte probabil prezent
Multumire - 0,65
Incredere - 0,60

Nurofen 200 mg emplastru medicamentos, 2 bucati avea la momentul analizei pretul de 17 lei in Farmaciile Tei.

Conform prospectului, Nurofen 200 mg emplasturu se utilizează la adulţi şi adolescenţi cu vârsta de 16 ani și peste, pentru tratamentul simptomatic de scurtă durată al durerii locale acute apărute în întinderi musculare sau luxații în caz de traumatisme ușoare localizate în apropierea articulațiilor membrelor superioare sau inferioare.

Acest emplastru medicamentos de la Nurofen este o formă farmaceutică cu administrare topică, care conține ibuprofen, concepută să asigure un transfer continuu de ibuprofen prin piele, direct la locul durerii și inflamației.

Ibuprofenul din compozitia Nurofen 200 mg emplasturu este un medicament antiinflamator nesteroidian (AINS) derivat de acid propionic, care își exercită eficacitatea prin inhibarea sintezei de prostaglandine.

La om, ibuprofenul reduce durerea de etiologie inflamatorie, inflamaţiile şi febra. De asemenea, ibuprofenul inhibă reversibil agregarea plachetară.

Profilul farmacocinetic demonstrează faptul că ibuprofenul nu se acumulează în caz de administrări repetate și că există o scădere rapidă a concentrației bazale în decurs de 24 de ore de la oprirea tratamentului. 

Mod de utilizare NUROFEN EMPLASTRU 200 mg (doar pentru utilizare cutanată şi pe termen scurt):

Emplastrul medicamentos trebuie utilizat întreg și nu trebuie tăiat. Emplastrul medicamentos nu trebuie utilizat împreună cu un pansament ocluziv. 

Se recomandă spălarea și uscarea cu atenție a zonei care trebuie tratată, înainte de aplicarea emplastrului medicamentos. A se aplica doar pe pielea intactă. 

Se rupe sau se taie plicul de-a lungul liniei punctate pentru a putea scoate un emplastru medicamentos. 

Mai întâi se îndepărtează partea centrală a filmului detașabil, folosită pentru a proteja suprafața adezivă și se aplică această suprafață pe zona dureroasă, iar după ce se fixează în siguranță, se îndepărtaează filmul detașabil rămas în colțurile emplastrului.

Emplastrul medicamentos Nurofen este flexibil și adaptabil și, dacă este necesar, poate fi aplicat la nivelul sau în apropierea unei articulații și va permite o mișcare normală. A se evita udarea emplastrului medicamentos. 

Descrierea reacțiilor adverse Nurofen emplastru 200 mg 

Reacţii de hipersensibilitate au fost raportate în urma tratamentului cu ibuprofen administrat pe cale orală. 

Acestea pot fi reprezentate de:
  • reacţii alergice nespecifice şi anafilaxie, 
  • reactivitate a tractului respirator incluzând astm bronşic, astm bronşic agravat, bronhospasm sau dispnee, 
  • reacţii cutanate, incluzând erupţii cutanate de diferite tipuri, urticarie, purpură, angioedem şi, mai rar, dermatoze exfoliative şi buloase (inclusiv necroliză epidermică toxică, sindrom Stevens-Johnson şi eritem polimorf) și prurit

Contraindicatii Nurofen emplastru

La pacienţii cu reacţii de hipersensibilitate în antecedente (de exemplu: astm bronșic, bronhospasm, rinită, angioedem sau urticarie) ca răspuns la administrarea de ibuprofen, acid acetilsalicilic sau a altor medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). 

Aplicarea pe pielea crăpată sau cu leziuni.

Al 3-lea trimestru de sarcină.


MAI POTI CITI