Pareri pozitive Terapia cu Ultrasunete in DIABETUL de tip 2. Nou tratament pentru diabet.

Tratamentele actuale pentru diabet pot ajuta organismul să utilizeze insulina în diferite stadii ale bolii, dar pot fi, de asemenea scumpe și impun pacienților regimuri de medicație pe toată durata vieții și ii expun la efecte secundare semnificative.

Noua metoda de tratament cu ultrasunete, pare o alternativă promițătoare în gestionarea eficienta a diabetului de tip 2.

Terapia cu ultrasunete utilizată clinic pentru declanșarea eliberării de insulină la șoareci arată promițător, în dezvoltarea unui tratament pentru diabetul zaharat fara efecte secundare.

Un grup de cercetători de la Universitatea George Washington din Washington, D.C., a folosit terapia cu ultrasunete pentru a stimula eliberarea de insulină la șoareci.
pareri medicale nou tratament cu ultrasunete pentru diabetul de tip 2

După expunerea pancreasului, organul care produce insulina, la pulsurile cu ultrasunete, cercetătorii americani au detectat creșteri măsurabile ale nivelelor de insulină din sânge.

Pe măsură ce crește nivelul zahărului din sânge, celulele specializate din pancreas numite celule beta cresc producția de insulină pentru a contrabalansa nivelurile mai ridicate de zahăr decât se așteptau.

La debutul diabetului, celulele beta pot deveni depasite, iar insulina se poate acumula în interiorul lor.

Pentru a preveni acumularea de celule beta și agravarea bolii, medicamentele pot ajuta celulele beta aflate în dificultate să elibereze insulina. 

Acestea sunt medicamentele pe care profesorul  Tania Singh și echipa ei speră să le imite cu ultrasunete - fără efecte secundare ale pastilelor.

Probele de sânge de la șoareci au prezentat creșteri semnificative ale nivelurilor de insulină după primirea terapiei cu ultrasunete.

Examinarea ulterioară nu a găsit încă vreo leziune făcută pancreasului sau organelor înconjurătoare prin ultrasunete.

Interesant este că, deși echipa a observat o creștere a insulinei, nu a văzut scăderea corespunzătoare a nivelului de glucoză la care s-ar fi așteptat.

Doctorul Singh speră să investigheze acest subiect mai curând. 

De asemenea, speră să-și extindă studiile la animale mai mari și să dezvolte, într-o bună zi, un dispozitiv care să funcționeze fără probleme cu monitorizarea glucozei.


MAI POTI CITI