Pareri REMINERALIZAREA dintilor: Probioticele si Alimentatia corecta.

Medicii sunt de parere ca dinții se pot repara prin procesul natural de remineralizare.

Remineralizarea dinților este un proces pe care corpul uman îl face absolut în mod natural, doar că uneori, la fel cum orice organ din corp poate avea nevoie de extra suport, dinții trebuie ajutați.

Mulți dintre noi știm câte ceva despre microbiomul intestinal, însă ar trebui să fim atenți și la microbiomul oral al cărui component principal este saliva.

Studiile medicale au arătat că persoanele ce au un pH mai acid și un conținut mare de componente anorganice în salivă sunt mai predispuse să dezvolte boli ale gingiilor. 

Probioticele au capacitatea de a crește nivelul de componente organice din cavitatea orală, te pot scăpa de respirația urât mirositoare, reduc simptomele gingivitei, scad inflamația și pot chiar să prevină apariția cancerului oral.
pareri medicale suplimente remineralizarea dintilor

Tot probioticele sunt cele care luptă să elimine bacteriile nocive ce pot cauza carii și împidica procesul de remineralizare.

Daca vrei sa iei în considerare probioticele pentru remineralizarea dintilor, este important sa alegi tulpini care sunt produse în mod normal în cavitatea bucala.

Asadar, vei înlocui bacteriile bune, fara a introduce tulpini care pot fi daunatoare.

Care sunt probioticele recomandate pentru sanatatea si remineralizarea dintilor:
  1. Bifidobacterium;
  2. Reuteri;
  3. Rhamnosus;
  4. Salivarius.

Poti gasi aceste probiotice în farmacii si magazine naturiste, sub forma de suplimente alimentare.

Pentru că intotdeauna prevenția este cel mai bun tratament, este mai mult decât indicat să fim atenți la alimentația noastră, înainte de a cauza daune danturii ce nu mai pot fi reparate decât prin intervenția stomatologului. 

Sfaturi si recomandari alimentatia corecta remineralizarea dintilor:

a) Să reducem consumul de alimente ce pot demineraliza dinții precum zahărul, băuturile carbogazoase, cerealele și cele bogate în acid fitic (produse din soia nefermentate, nuci și boabe).

b) Să creștem aportul de alimente ce susțin remineralizarea, precum grăsimile sănătoase și frunzele verzi.

c) Să luăm suplimente ce pot susține procesul de regenerare și remineralizare

d) Să bem apă. Hidratarea este importantă pentru întregul organism!

e) Să nu uităm de igiena orală. Dinții ar trebui curățați și periați măcar de două ori pe zi!

f) Să avem desigur răbdare. Așa cum nici cariile nu s-au format peste noapte, nici vindecarea cariilor nu va avea loc din senin. Asigură-te că faci și mănânci ceea ce trebuie, iar dinții se vor repara treptat.

MAI POTI CITI