RAPAMICINA medicament bun Anti-Imbatranire sunt de parere oamenii de stiinta.

Studiile clinice sunt în curs de desfășurare pentru a testa opiniile care sustin ca Rapamicina, un medicament care a servit ca supresor imunitar timp de decenii, ar putea trata, de asemenea, cancerul și neurodegenerarea.

Oamenii de știință sunt, de asemenea, interesați în explorarea proprietăților anti-îmbătrânire ale rapamicinei.

Rapamicina, denumita astfel dupa numele insulei unde a fost descoperita, Rapa Nui sau in traducere Insula Pastelui, din Chile, este o bacterie (Streptomyces hygroscopicus), folosita pentru o perioada de timp in tratamentele antifungice, dar si in tratarea bolilor renale, insa sub stricta supraveghere medicala.

Cea mai mare descoperire a efectelor acestei substante a avut loc in anul 2009, atunci cand, in urma unui studiu realizat pe soareci, s-a constatat ca tratamentul pe baza de rapamicina creste speranta de viata cu 38%, respectiv 30 de ani daca raportam cifrele la oameni.

RAPAMICINA opinii forumuri tratamente impotriva imbatranirii

Timp de mulți ani, oamenii de știință au crezut că rapamicina isi exercită cea mai mare parte a efectului său prin blocarea target-ului mecanic specific al rapamicinei (mTOR). 

Cu toate acestea, ei au suspectat, de asemenea, că medicamentul ar putea funcționa prin mai mult decât această cale de semnalizare celulară.
A doua țintă este o proteină denumită mucolipin 1 receptor tranzitoriu (TRPML1). Direcționarea TRPML1 pare să stimuleze un proces de reciclare care oprește celulele impiedcicand materialele reziduale și proteinele defecte.

TRPML1 este o proteină care se află pe suprafața lizozomilor și acționează ca un canal pentru ionii de calciu. Ea transmite semnale care controlează funcția lizozomilor.

Acumularea proteinelor defecte în celule este o caracteristică a îmbătrânirii. Este, de asemenea, un semn distinctiv al bolii Alzheimer, Parkinsons și a altor boli neurodegenerative.

Dr. Collins, director al Departamentului de Cercetare in Domeniul Sanatatii din Statele Unite si printre primii oameni de stiinta care au reusit sa descifreze genomul uman, a studiat efectul rapamicinei pe celulele afectate de la 3 copii cu sindromul Hutchinson-Gilford Progeria.

„Tratand aceste celule bolnave cu medicamente avand la baza rapamicina, procesul de imbatranire s-a inversat, facand din acestea celule sanatoase“, arata un raport publicat in jurnalul Science Translational Medicine.

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a aprobat, de asemenea, mai mulți derivați de rapamicină sau "rapalogi" pentru studiile clinice pentru a evalua eficacitatea lor în direcționarea celulelor canceroase și tratarea bolilor neurodegenerative. 

În plus, studiile la mamifere, muște și alte organisme au demonstrat că rapamicina poate prelungi durata de viață.


MAI POTI CITI