Recomandari CARBOHIDRATI RAFINATI de evitat in dieta zilnica.
Lista recomandari carbohidrati de evitat, care sunt tipurile de carbohidrati rafinati de evitat in alimentati si dieta zilnica.
Cea mai buna modalitate de a elimina carbohidratii rafinati din dieta ta este sa incepi cat mai curand sa faci alegeri alimentare sanatoase.
Cea mai buna modalitate de a elimina carbohidratii rafinati din dieta ta este sa incepi cat mai curand sa faci alegeri alimentare sanatoase.
Poti inlocui carbohidratii rafinati cu unele alimente mult mai sanatoase si satioase, care iti vor oferi nutrienti si nu "zero" calorii.
Iata asadar o mica lista de alimente care sunt, de fapt, surse de carbohidrati rafinati pe care ar trebui sa ii eviti sau sa ii consumati cate puteti mai rar:
- faina rafinata
- laptele pudra
- pastele
- painea alba
- orezul alb
- zaharul alb
- cartofii albi prajiti si piureul din cartofi albi
- bauturile carbogazoase
- cerealele pentru micul dejun
- produsele de patiserie/prajiturile
- gogosile
- vafelele si snacks-urile
- dulciurile
- sucul de fructe sau de legume ambalaj
- bauturile energizante
- alimentele invelite in aluat si prajite
- biscuitii.
Wiki carbonatii rafinati: acestia sunt carbohidratii procesati, ceea ce inseamna ca mare parte din mineralele, vitaminele si fibrele pe care le contine un produs sunt eliminate.
Carbohidratii complecsi sunt, de fapt, "carbohidratii buni" sau cei considerati sanatosi, care contin fibre dietetice (molecule complexe si mari), care sunt digerate lent si care nu provoaca un "varf" glicemic - o crestere rapida si subita a nivelului glucozei.
Cerealele integrale, fructele si legumele sunt surse de carbohidrati complecsi, "buni".
In pofida lucru, atunci cand carbohidratii sanatosi sunt procesati - prin macinare, de exemplu - se reduce dimensiunea particulelor acestora, astfel ca devin digerabili si mai rapid de absorbit de catre organism.
Acest proces rezulta intr-o crestere a nivelului de glucoza (zahar) si poate duce la multe complicatii.
Recomandarile specialistilor privind aportul zilnic de carbohidrati spun ca acesti nutrienti ar trebui sa reprezinte 45%-65% din consumul total de calorii intr-o zi.
Asadar, daca urmati un regim de 2000 de calorii pe zi, intre 900 si 1300 de calorii trebuie sa provina din carbohidrati.
Pe măsură ce creştem cantitatea de carbohidraţi, organismului îi va fi din ce în ce mai greu să proceseze.
Cu alte cuvinte, carbohidraţii reprezintă îngrășare, iar obezitatea este un efect al depozitării energiei sub formă de grăsimi.