Recomandari VITAMINE si Minerale pentru copii pentru Atentie si Concentrare.

Studiile psihologice atestă că în rândurile copiilor afectați de o formă sau alta de ADHD – cu simptome precum neatenția, hiperactivitatea, neglijența, superficialitatea, impulsivitatea, dificultatea de organizare și planificare – o importanță considerabilă o au alimentația si aportul de vitamine si minerale esentiale.

Copiii care au o dietă bogată în nutrienți de calitate se pare că își îmbunătățesc performanțele în comparație cu acei copii care consumă multe dulciuri, prăjeli sau alimente foarte sărate.

Deși copiii sunt atrași să consume burgeri cu cartofi prăjiți, chipsuri, ciocolate și tot felul de produse preambalate din comerț, este de datoria adulților să le insufle dorința de a consuma mai multe fructe și legume, lactate, carne și ouă biologice, preparate în rețete gustoase și naturale.
recomandari cele mai bune vitamine si minerale pentru concentrare la copii cu adhd

Obisnuinta de a merge la piață, mesele în familie și orele petrecute împreuna în bucătărie reprezintă cele mai bune ocazii de a educa copiii în spiritul sănătății și al aprecierii mâncării de calitate, pregătită cu grijă, plăcere și dragoste.

Așadar, sa vedem care sunt nutrienții si vitaminele recomandate de nutritionisti si care nu trebuie să le lipsească copiilor, mai ales dacă vreți să le îmbunătățiți abilitatea de a fi atenți și concentrați.

Complexul de vitamine B, disponibil în orice fruct sezonier și verzitură tip spanac, salată verde, tulpini de ţelină, broccoli, varză, este esenţial pentru funcţia creierului și memorie.

Când alimentele sunt consumate crude, fie mâncate simplu sau într-un suc/smoothie fresh, asimilarea lor în corp e optimă. 

Dacă copilul are o reacţie alergică sau neplăcută la un fel de fruct sau legumă, descoperiţi-le pe cele cu care este compatibil.

Vitamina B 12 se găsește în carne, ouă și lactate de calitate si este vitală pentru dezvoltarea cognitivă a copiilor.

Mineralele esentiale precum fierul și magneziul – din fructe de mare, fasole, nuci, pâine și paste integrale – sunt importante pentru creșterea nivelului IQ la copii.

Acizii grasi Omega 3 și Omega 6
– din pește sălbatic, ulei de măsline, nuci și seminţe diverse, reprezintă nutrienţi de bază pentru un creier și un corp aflat în creștere.

In principal dieta alimentara de tip mediteranean este favorabilă dezvoltării fizice și psihice a copilului, iar dacă apar probleme este recomandabil să suplimentaţi cu vitamine sintetice sub îndrumarea medicului pediatru sau a celui de familie.

Dieta mediteraneana se bazeaza foarte mult pe consumul de fructe, legume proaspete si carbohidrati complecsi cum ar fi painea integrala, cerealele si leguminoasele.


MAI POTI CITI