Sfaturi REMEDII Naturale Intepaturi de ALBINE de la Aspirina umeda la Pasta de dinti.

Prevenirea intepaturilor de albine NU este intotdeauna posibila fapt pentru care sa vedem care sunt remediile naturale pentru intepatura de albine, tratamente pe care le putem gasi in casa atunci cand ne-a intepat o albina.

1) PASTA DE DINTI Sunt unele pareri care sustin ca pasta de dinti poate distruge veninul albinelor. 

Totusi, nu sunt realizate studii medeicale care sa confirme acest lucru, ci doar experientele avute de unii oameni. Pasta de dinti este un remediu economic si rapid care poate fi incercat in cazul intepaturilor de albine.

O cantitate mica trebuie intinsa uniform pe suprafata cu intepatura si trebuie lasata sa actioneze cateva minute, iar ulterior tegumentul trebuie spalat. 
sfaturi remedii naturale din casa pentru intepatura de albine

Daca apar senzatii neplacute la nivelul pielii, clatirea cu apa trebuie realizata cat mai rapid.

2) ASPIRINA UEMDA Aspirina, stiintific acidul acetilsalicilic, reprezinta un medicament antiinflamator nesteroidian folosit pentru calmarea durerii si pentru reducerea febrei si inflamatiei. 

Unii oameni sunt de parere ca aspirina umeda aplicata direct pe locul afectat poate reduce simptomele intepaturilor de insecte. 

Aceasta metoda este destul de populara, dar nu se bazeaza pe studii stiintifice.

3) MIEREA DE ALBINE Este demonstrat ca mierea produsa de albine lupta impotriva simptomelor produse de intepaturile lor. 

Mierea de albine are proprietati chimice care accelereaza vindecarea ranilor si calmeaza durerea, inflamatia si pruritul asociat.

In plus, este dovedit stiintific faptul ca mierea de albine contine substante bactericide, prevenind astfel infectiile potentiale.

Se recomanda aplicarea unei cantitati reduse de miere de albine pe zona intepata si aplicarea unei comprese peste aceasta. Acest tratament natural cu miere de albine trebuie mentinut aproximativ o ora.

4) CREMA DE GALBENE Aceasta crema naturala de galbenele poate avea efecte foarte bune cand vine vorba despre vindecarea ranilor minore, reducerea iritatiei si imbunatatirea starii de sanatate a pielii. 

Crema trebuie aplicata direct pe locul intepaturii, urmand sa fie acoperita cu un bandaj subtire.

5) OTETUL Se considera ca otetul (acidul acetic) poate neutraliza eficient toxinele din veninul produs de albine. Astfel, se recomanda inmuierea unei comprese in otet si aplicarea acesteia pe locul intepat pentru minim 15 minute.

Totusi, durata aplicarii nu trebuie sa fie extrem de prelungita, deoarece otetul este acid si poate afecta pielea.

ATENTIONARE! In cazul in care se constata ca acul albinei este inca prezent la locul intepaturii, acesta trebuie scos cat mai rapid. 

Aceasta operatiune se poate face prin stergerea gentila cu un tifon a zonei afectate sau prin simpla gratare atenta cu unghia sau cu marginea unui card de credit.

NU este recomandata folosirea pensetei sau extragerea acului prin simpla apucare cu degetele. 

Prin eliminarea rapida a acului din piele se doreste reducerea cantitatii de toxina ce este eliberata in organism.

Dupa eliminarea acului de albina, zona intepata trebuie spalata cu apa rece si sapun. 

Racirea tegumentului afectat ajuta la reducerea absorbtiei veninului, dar si la diminuarea inflamatiei.


MAI POTI CITI