SUMAC condiment pareri beneficii si mod de utilizare inclusiv in curele de SLABIRE.

Specialiștii in nutritie sunt de parere ca SUMACUL este indicat pacienților diagnosticați cu diabet zaharat de tip 2, obezitatea sau prediabet. 

Mai multe studii clinice susțin opinia că dacă Sumacul este administrat constant pentru 3 luni de zile poate să scadă nivelul glucozei din sânge dar și al colesterolului rău. In plus sumacul crește nivelul colesterolului bun. 

Adăugând sumacul ca si condiment în dieta alimentara, persoanele supraponderale vor avea de câștigat, dar nu doar aceste persoane.

Sumacul se găsește uscat și măcinat în băcăniile turcești și în magazinele de condimente. 

Sumacul trebuie ținut în recipient etanș, la loc rece și întunecos. Astfel, își păstrează aroma si proprietatile benefice timp îndelungat.
pareri bune sumac condiment cu benefecii in curele de slabire si diabet

Din punct de vedere a multor specialiști în domeniul medical – medici, farmacologi, nutriționiști – sumacul are proprietăți terapeutice, diuretice, antimicrobiene, hipoglicemiante, antioxidante, astringente, hemostatice, de combatere a balonării și a gazelor intestinale.

Sumacul conține acid galic recunoscut pentru efectele sale în lupta cu bacteriile. 

De exemplu, spală fructele și legumele în puțin apă în care ai adăugat pudră de sumac. Bacteriile vor fi distruse.

Acest condiment are și multe substanțe cu proprietăți antiinflamatoare de aceea este bun în caz de răceală, gripă, bronșită, inflamații ale pielii, poate să scadă și febra.

Nu în ultimul rând sumacul facilitează digestia și poate să prevină instalarea unor afecțiuni gastroesofagiene. 

În plus, sumacul combate sau ameliorează indigestia, tulburările de tranzit intestinal, crampele abdominale, refluxul gastroesofagian.

Rezumand sumacul conține vitamine, acizi gași Omega-3, taninuri, potasiu, magneziu, calciu, fosfor, acid malic, acid ascorbic, acid fumaric.

Sumacul are efect antioxidant pentru organism, conține vitamina C, ajută în lupta contra atacului nociv al radicalilor liberi. 

Sumacul este detoxifiant, elimină substanțele nocive din corp, reduce inflamațiile intestinale, combate microbii, are efect benefic asupra sistemului digestiv. 

Persoanele care suferă de diabet zaharat pot folosi acest condiment, presărat pe bucate, deoarece are acțiune hipoglicemiantă, previne această boală și obezitatea.


MAI POTI CITI