Tratament Nou OSTEOPOROZA cu SR 2595 un inhibitor al proteinei PPARy.

Noutati in sanatate: posibil nou tratament modern osteoporoza. Cercetatorii din cadrul Institutului de Cercetare Scripps din Florida, au dezvoltat o nouă metodă terapeutică care ar putea stimula creșterea osteocitelor și reducerea degradării osoase la persoanele cu osteoporoză.

Studiul clinic a fost publicat în jurnalul medical Nature Communications și are la bază proteina numită PPARy și impactul ei asupra duratei de viață a celulelor stem derivate din măduva osoasă: celule stem mezenchimale.

Celulele stem mezenchimale sunt celule nediferentiate care sunt capabile sa se auto-reinnoiasca si sa prolifereze.

Celulele stem mezenchimale au numeroase aplicații terapeutice, din acestea putându-se dezvolta mai multe tipuri de celule, inclusiv celule de grăsime, țesut interstițial, țesut osos sau cartilaj.

Pareri bune Tratament Modern OSTEOPROZA cu SR 2595

Numeroase alte cercetări având în prim-plan proteina PPARy au avut ca scop dezvoltarea de metode pentru creșterea rezistenței la insulină, pentru tratamentul diabetului de tip 2.

Oamenii de stiinta au observat că o pierdere parțială a proteinei PPARy a grăbit dezvoltarea celulelor osoase, pe un model de șoareci modificați genetic.

Ulterior, au vrut să experimenteze dacă același efect este obținut la candidații aflați sub medicație specifica.

Pentru a putea demonstra acest lucru, au realizat o combinație de produse biologice acre ar putea diminua semnificativ activitatea biologică a proteinei PPARy.

Efectul acestui compus (compus pe care l-au numit SR 2595) asupra celulelor stem mezenchimale umane a fost o grăbire semnificativă a formării osteoblastelor (celule care duc la dezvoltarea țesutului osos).

Acțiunea compusului SR 2595 a fost deja testată pe șoareci, următorul stadiu fiind experimentarea eficacității sale pe alte modele animale care prezintă degradări osoase, pentru evitarea compromiterii structurii osoase, dar și pentru afecțiuni precum ar fi: îmbătrânirea prematură, obezitatea sau diabetul zaharat.


MAI POTI CITI