ZH853 nou ANALGEZIC care nu creeaza dependenta, dar functioneaza ca si morfina.

Un medicament analgezic de noua generatie care impiedica trecerea de la durerea acuta la cea cronica ar reprezenta o adevarata descoperire in dezvoltarea medicamentelor pentru gestionarea durerii. 

Oamenii de stiinta sunt de parere ca morfina si alte analgezice pe baza pe opiu sunt foarte eficiente in tratarea durerii initial, dar studiile au aratat ca acestea pot face pacientii mai sensibili la durere, prelungind disconfortul si sporind riscul de a avea dureri cronice.

De aceea cercetatorii de la Universitatea Tulane dezvolta analgezice inovatoare care nu creeaza dependenta, dar functioneaza ca si morfina.

Acestea noi analgezice combat eficient inflamatia, accelereaza recuperarea si previne recidiva durerii cronice.
pareri pozitive ZH853 nou analgezic alternativa fara dependenta la morfinaCercetatorii au testat in laborator un nou opioid, numit ZH853, folosind sobolani care aveau dureri inflamatorii si dureri in urma interventiilor chirurgicale.

Medicamentul ZH853 este o varianta procesata a endomorfinei neurochimice, care se gaseste in mod natural in organism.

Cercetatorii au tratat sobolanii fie cu ZH853, fie cu morfina sau cu efectul placebo.

Cei tratati cu morfina, timp de cateva zile, s-au recuperat mai lent, comparativ cu efectul placebo. 

Acest lucru a fost valabil indiferent daca morfina a fost administrata inainte sau dupa leziune, indicand faptul ca utilizarea in prealabil a opioidelor ar putea agrava recuperarea.

In plus, echipa de la  Universitatea Tulane a efectuat teste pentru sensibilitatea la durere, care ar putea fi mascata de modificari ale sistemului endorfin al organismului in urma unei leziuni.

Se stie ca atunci cand ceva provoaca durere, sistemul endorfin al organismului incearca sa contracareze. Daca este blocat prin stres, durerea de baza poate reveni chiar si dupa ce leziunea s-a vindecat.

Cu ajutorul medicamentului inovator ZH853, durerea de baza a fost eliminata, nu mascata. 

De asemenea, analgezicul ZH853 a atenuat, sau blocat, doua procese separate care contribuie la trecerea de la durerea acuta la cea cronica, la neuroinflamatie si la senzibilizarea latenta.


MAI POTI CITI