Cauzele DIAREEI calatorului. Remedii împotriva diareei de călătorie. Ghid recomandari.

Cauzele diareei călătorului o reprezinta agenții patogeni care sunt deseori bacterii, viruși și microorganisme. 

Intestinul sănătos funcționează pe baza unui echilibru format din diferite bacterii. 

O mare parte a cazurilor poate fi evitată printr-o abordare corespunzătoare a preparatelor culinare și a băuturilor. 

Dat fiind faptul că în multe cazuri, diareea se datorează consumului de apă sau de alimente contaminate, se recomandă reținerea următoarei reguli: Cook it, peal it, boil it or forget it! 

Aceasta s-ar traduce în felul următor: alimentele trebuie gatite, decojite, fierte ori puse deoparte.

remedii simple tratamentul diareei calatoruluiDiareea de călătorie poate avea deseori apa consumata ca si sursă de infecție 

În special în țările exotice se recomandă evitarea apei de la robinet, a sucurilor proaspăt stoarse, a salatelor, a cuburilor de gheață, a peștelui și cărnii prăjite mediu. 

Dacă în ciuda tuturor măsurilor de prevenire, nu reușiți să evitați diareea de călătorie, trebuie să vă asigurați o hidratare pe măsură. 

Prin diaree, organismul pierde o cantitate mare de apă și minerale. Amintiți-vă că sistemul circulator este puternic afectat de pierderile semnificative de lichide. 

Vă veți putea regăsi echilibrul prin consumul de apă minerală, ceaiuri, sucuri de fructe.

Ca măsură suplimentară pentru copii și persoane vârstnice, se recomandă soluțiile cu electroliți disponibile în farmacii. Acestea echilibrează deficitul provocat de diaree. 

Diareea reprezintă o reacție normală a corpului nostru, prin care sunt eliminați din organism agenții patogeni 

Remedii împotriva diareei calatorului care sunt la indemana oricui.

Orice trusă medicală de concediu trebuie să conțină remedii împotriva diareei. Pe termen scurt puteți alege medicamentele care inhibă mișcările intestinale (Lopedium de exemplu)

Puteți porni astfel la drum, fără teama unui eventual episod de diaree. Aceste medicamente care inhiba miscarile intestinale NU trebuie administrate pentru o perioadă mai lungă de 2 zile, altfel va avea de suferit procesul natural de curățare și de eliminare a agenților patogeni. 

Dacă simptomele nu dispar și se instalează o stare febrilă, se recomandă să apelați la un medic. 

Printre celelalte medicamente care și-au dovedit eficiența in tratarea diareei se numără probioticele și absorbantele intestinale (cărbune, diosmectită). 

Alimentația în cazul diareei este si ea importanta. Astfel, după un episod de diaree, se recomandă reducere sau chiar sistarea consumului de alimente. 

Puteți începe ușor cu o supă sau orez cu lapte. 

Si nu uitati ca in primul rând trebuie să îi permiteți organismului să se refacă prin odihnă timp de câteva zile!


MAI POTI CITI