DIETELE de pe Internet nu dau Rezultate, NU fuctioneaza si NU te ajuta sa slabesti rapid.

Cercetători de la Harvard și Massachussetts General Hospital sunt de parere ca dietele de pe intenet nu functioneaza, nu dau rezultate si nu te ajuta sa slabesti rapid si sanatos.

Cercetătorii americani au studiat 1.100 de participanți din SUA și UK care au mâncat aceleași alimente obișnuite (brioșe – muffins – la micul dejun și sandvișuri la prânz) și le-au urmărit nivelul de glucoză înainte și după mese. 

Rezultatele au arătat că nu au existat doi indivizi cu reacții identice – o nouă dovadă că nu există dieta perfectă, valabilă pentru toți.

Simplul fapt că o dietă sau un regim de slabire există nu înseamnă că vi se și potrivește

Rezultatele studiului confirmă lucrări recente care neagă opiniile convenționale „mănâncă acestea, nu acelea” despre dietele de slabire popularizate pe internet. 
diete care nu dau rezultate forum medical cu noutati

La nivel personal, știm că NU există o dietă potrivită pentru oricine, nici măcar una valabilă pentru un individ pe toată durata vieții.

În timpul studiului participanții au primit „un pachet mare de alimente standard” spre consum.

Sub pielea brațului le-a fost atașat câte un senzor numit „monitor continuu de glucoză” ca să urmărească nivelul de zahăr din sânge și li s-au dat dispozitive de măsurare a glucozei, grăsimii și insulinei din mostre de sânge prelevate din deget. 

Subiecții – din care 60% au fost gemeni identici - și-au înregistrat reacțiile la hrană timp de 14 zile. 

De asemenea, subiectii stidiului au purtat brățări de monitorizare a exercițiilor fizice și a obiceiurilor de dormit și au fotografiat toate alimentele pe care le-au consumat în timpul studiului.

Aproape în fiecare dimineață, participanții au mâncat o brioșă la micul dejun. 

În meniu au fost trei feluri de brioșe: o briosa cu multă grăsime și puțin zahăr; o briosa standard, cu conținut mediu de grăsimi și carbohidrați; a 3-a, așa-numita brioșă „light”, avea mai mult zahăr și mai puține grăsimi și era „mai ușor de digerat”. 

Ce voiau să afle cercetătorii: vor sălta nivelurile de insulină ale tuturor participanților după ce au mâncat brioșe, sau vor înregistra monitoarele de glucoză doar o tresărire ușoară, indicând un răspuns destul de stabil al insulinei? Care va fi brioșa cu cele mai bune rezultate?

Rezultatul a fost că este dificil de trasat generalizări. Unii participanți au răspuns bine la alimente ca brioșele, pâinea sau bananele, iar alții nu. 

Cercetătorii au aflat că este mai ușor de prezis cum va reacționa o persoană la un anumit aliment pe baza propriilor determinări anterioare ale glucozei, decât pe cea a unor indicații generale de diete. 

De asemenea condiția fizică nu a fost nici ea un factor de predicție pentru nivelul glucozei. 

Nu a fost vreo diferență observabilă între oamenii mai sportivi și cei nu. Au fost mulți oameni care alergau în fiecare zi și care au acumulat grăsimi în sânge.

Una din cele mai bune căi de îmbunătățire a sănătății este stimularea microbiomului – microorganismele din sistemul digestiv care ajută corpul să extragă nutrienții din alimente și să prevină bolile.

Bacteriile ce formează microbiomul colonizează tractul nostru digestiv încă din primele 24 de ore de la naştere şi se stabilizează în jurul vârstei de doi ani, devenind o prezenţă permanentă în viaţa noastră şi formând un veritabil „organ”


MAI POTI CITI