Pareri URETROSCOPIA cu litotritie LASER Holmium: şanse de a elimina complet pietrele din aparatul urinar.

Asociaţia Europeana de Urologie este de parere ca litotriţia laser este cea mai bunã alegere atunci cȃnd tratamentul se face prin ureteroscopie, indiferent de tipul acesteiea (semirigidã sau flexibilã). 

De asemenea ureteroscopia are o ratã mai mare de distrugere şi eliminare completã a pietrelor decȃt litotriţia extracorporealã.

Ghidul Asociaţiei Americane de Urologie recomandã medicilor sã informeze pacientul faptul cã uretroscopia cu litotriţie laser este metoda cu cele mai mari şanse de a elimina complet pietrele din aparatul urinar ȋntr-o singurã procedurã. 

Conform ghidului menţionat ureteroscopia semirigidã sau flexibilã cu litotriţie laser este de electie ȋn cazul pietrelor de pe traiectul ureterului, precum şi pentru cele din rinichi care au dimensiuni de pȃna la 2 cm. 
pareri litotritie LASER Holmium pietre la rinichi medlife

La pacienţii aflaţi ȋn tratament medicamentos anticoagulant, pentru calculii renali din calicele inferior sau cei peste 2 cm, ureteroscopia flexibilã cu litotriţie laser este o metodã cu rezultate foarte bune, demnã de luat ȋn calcul şi superioarã litotriţiei percutanate, datorita riscului mai mic de sȃngerare. 

De asemenea, ureteroscopia cu LASER se face prin cãile naturale şi NU necesitã incizie la piele.

Rata de eliminare completã a calculilor pentru pietrele mari de peste 2 cm este ȋn cazul ureteroscopiei flexible cu litotriţie cu laser Holmium de peste 91%. 

Ca şi ȋn alte situaţii rezultatele tratamentului depind şi de calitatea aparaturii utilizate. 

Trebuie subliniat faptul cã laserul Holmium upentru tratamentul calculilor aparatului urinar este un aparat de ultimã generatie, de mare putere, capabil chiar sã transforme ȋn “praf” pietrele. 

Tratamentul cu laser Holmium este eficace pentru toate tipurile de calculi, indiferent de structura lor chimicã.

"The holmium: YAG laser is a multi-purpose, multi-specialty surgical laser. It has been shown to be safe and effective for multiple soft tissue applications and stone fragmentation. Its utilization in urology is anticipated to increase with time as a result of these features.", Wollin TA, Denstedt JD Division of Urology, University of Western Ontario, London, Canada.


MAI POTI CITI