SERTRALINE pareri Antidepresiv eficient si in Tulburarii de Panica. Rezumat prospect, efecte adverse.

Sertraline Torrent, parerea recenziilor de pe grupurile si forumurile monitorizate - Subiectivitate opinii 2,6; Obiectivitate comentarii 2,4; Acuratete 0,63.

1. Pareri Favorabile - 2,70
2. Opinii Nefavorabile- 0,90
3. Comentarii Neutre - 1,40

Stilul limbajului utilizat in comentariile referitoare la Sertraline Torrent (versiune beta)
<.5 = nu este probabil prezent
> .5 = probabil prezent
> .75 = foarte probabil prezent
Analitic - 0,31
Certitudine - 0,57
Nesiguranta - 0,21
sertraline antidepresiv opinii forumuri depresie si tulburari de panica

Emotia parerilor referitoare la Sertraline Torrent (Plutchik)
<0,5 = nu este probabil prezent
> 0,5 = probabil prezent
> 0,75 = foarte probabil prezent
Multumire - 0,63
Surpriza - 0,54

Conform prospectului, Sertraline Torrent face parte din grupa medicamentelor antidepresive (numite si inhibitori selectivi ai recaptarii serotoninei, ISRS).

Sertraline Torrent 50 mg sau 100 mg este disponibil în cutii cu blistere din PVC-PVDC/Al, care contin 30 comprimate filmate.

Sertraline Torrent este intrebuintat în tratamentul:
  1. Depresiei si prevenirii recurentei depresiei (la adulti).
  2. Tulburarii de anxietate sociala (la adulti).
  3. Stresului post-traumatic (SPT) (la adulti).
  4. Tulburarii de panica (la adulti).
  5. Tulburarii obsesiv-compulsive (TOC) (la adulti si adolescenti cu vârsta cuprinsa între 6 si 17 ani).
Urmatoarele reactii adverse ale medicamentului SERTRALINE au fost observate în studiile clinice la adulti.

a) Reactii adverse foarte frecvente (apar la mai mult de 1 din 10 pacienti): Insomnie, ameteli, somnolenta, dureri de cap, diaree, greata, gura uscata, oboseala.

b) Reactiile adverse frecvente (apar la 1 pâna la 10 pacienti din 100): Dureri în gât, lipsa poftei de mâncare, apetit alimentar crescut, depresie, sentiment ciudat, cosmaruri, anxietate, agitatie, nervozitate, scrâsnete ale dintilor, amorteli si furnicaturi, tremuraturi, tensiune musculara tensionata, anomalii ale gustului, lipsa de atentie, tulburari de vedere, tiuit în urechi, palpitatii, bufeuri, cascat, dureri abdominale, varsaturi, constipatie, disconfort gastric, gaze, eruptii pe piele, transpiratii excesive, dureri musculare, dureri în piept.

c) Reactii adverse mai putin frecvente (apar la 1 pâna la 10 din 1000 de pacienti): Senzatie de raceala la nivelul pieptului, secretii nazale abundente, halucinatii, stare de fericire extrema, lipsa sentimentelor personale, gândire anormala, convulsii, contractii musculare involuntare, tulburari de coordonare, miscari neîncetate, amnezie, scadere a intensitatii sentimentelor, tulburari de vorbire, ameteli în timp ce stati în picioare, migrena, dureri de ureche, batai rapide ale inimii, tensiune arteriala crescuta, înrosirea fetei, dificultati de respiratie, posibil respiratie suieratoare, scurtarea respiratiei, sângerari nazale, probleme esofagiane, dificultati de înghitire, hemoroizi, salivatie crescuta, tulburari la nivelul limbii, eructatii, tumefiere oculara, pete rosii pe piele, caderea parului, transpiratii reci, uscaciunea pielii, urticarie, osteoartrita, slabiciune musculara, dureri de spate, spasme musculare, urinare în timpul noptii, incapacitatea de a urina, cresterea volumului de urina, urinari cu frecventa crescuta, urinare dificila, stare generala de rau, frisoane, febra , slabiciune, sete, cresteri ale greutatii corporale, scaderi ale greutatii corporale.

Dupa punerea pe piata a sertralinei, au fost raportate urmatoarele reactii adverse: Scaderea numarului de celule albe sanguine, scaderea numarului de trombocite, scaderea secretiei de hormoni tiroidieni, probleme endocrine, concentratie sanguina redusa de sare, cosmaruri, comportament suicidar, probleme ale miscarilor musculare (cum sunt miscari neîncetate, muschi încordati si dificultati la mers), lesin, vedere alterata, probleme de sângerare (cum sunt sângerari nazale, sângerare stomacala etc.).

Mod de administrare Sertraline Torrent

a) Adulti: 

Depresie si tulburari obsesiv compulsive: Pentru tratamentul depresiei si tulburarii obsesiv-compulsive (TOC), doza eficace uzuala este de 50 mg pe zi. Doza zilnica poate fi crescuta cu câte 50 mg si la intervale de minim o saptamâna pe parcursul câtorva saptamâni.Doza maxima recomandata este de 200 mg pe zi.

Tulburari de panica, tulburari de anxietate sociala si stresului post traumatic:

Doza initiala în tratamentul tulburarii de panica, tulburarii de anxietate sociala si al stresului post-traumatic este de 25 mg pe zi, pe care medicul o va creste la 50 mg pe zi dupa o saptamâna.

Apoi, doza zilnica poate fi crescuta cu câte 50 mg pe parcursul câtorva saptamâni. Doza maxima recomandata este de 200 mg pe zi.

b) Copii si adolescenti:

Sertraline Torrent trebuie utilizat numai pentru tratamentul copiilor si adolescentilor suferind de TOC cu vârste cuprinse între 6 si 17 ani.

Tulburari obsesiv compulsive:

Copii cu vârste cuprinse între 6 si 12 ani: doza initiala recomandata este de 25 mg pe zi.

Dupa o saptamâna, medicul dumneavoastra poate creste doza la 50 mg pe zi. Doza maxima recomandata este de 200 mg pe zi.

Adolescenti cu vârste cuprinse între 13 si 17 ani: doza initiala recomandata este de 50 mg pe zi. Doza maxima recomandata este de 200 mg pe zi.

Luati întotdeauna Sertraline Torrent exact asa cum v-a recomandat medicul dumneavoastra. Comprimatele Sertraline Torrent pot fi administrate cu sau fara alimente.

ATENTIE! Medicamentele psihotrope, cum este sertralina, pot influenta capacitatea dumneavoastra de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Ca urmare, nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje înainte de a stii daca acest medicament va modifica capacitatea de desfasura aceste activitati.


MAI POTI CITI