TURBINOTOMIE prin radiofrecventa pareri tratament Apneea de SOMN si rinite cronice.

Sa ne facem o parere despre turbinotomia prin radiofrecventa un nou si modern tratament eficient in tratarea apneeei de somn si a rinitelor cronice acum la preturi accesibile si in Romania.

Turbinotomia prin radiofrecventa este o procedura recomandata in sindroame obstructive nazale cronice care nu au raspuns la tratament medicamentos, cum ar fi:

a) rinite cronice hipertrofice

b) rinite cronice medicamentoase (dependent de decongestionante nazale)

c) rinite cronice alergice

d) rinite cronice persistente nonalergice
forum pareri coblatie sau radiofrecventa cornete nazale

e) rinite cronice asociate unei deviatii de sept usoare

Principalele avanataje ale turbinotomiei prin radiofrecventa din punct de vedere clinic sunt:

1) Este efectuata sub anestezie locala, fiind posibila interventia inclusiv la varstnici si la pacientii cu patologii multipe care au contraindicata anestezia generala sau la cei care au retineri legate de anestezia generala.

2) Durata scurta a interventiei si a recuperarii postoperatorii.

3) Imbuntatatirea respiratiei nazale imediat.

4) Contraindicatiile presupun existenta unor pacemakere sau defibrilatoare cardiace.

5) Turbinotomia prin radiofrecventa poate fi repetata dupa o perioada de timp daca acest lucru este necesar.

6) Turbinotomia prin radiofrecventa este net superioara coblatiei prin efectul mult mai bun in timp. Cauterizarea prin radiofrecventa duce la necrozarea si ulterior eliminarea tesutului necrozat obtinandu-se astfel spatiu permanent la nivel nazal.

In ceea ce priveste perioada postoperatorie, mentionam ca nasul se poate infunda o perioada, fapt care necesita toaleta locala cu apa salina, rezultatul final fiind obtinut dupa aproximativ 1-2 saptamani.

In ce consta si cum se desfasoara operatia Turbinotomie prin radiofrecventa

Turbinotomia prin radiofrecventa are la baza radiofrecventa si consta in aplicarea sondei de cauterizare in 3 sau 4 puncte la nivelul cornetului nazal inferior, dupa ce este efectuata anestezie locala.

Anestezia locala consta in aplicarea unor mese intranazale cu anestezic si apoi in injectarea de anestezic si vasoconstrictor la nivelul cornetelor inferioare si sublabial.

Prin cauterizare, se realizeaza o fibrozare a tesutului submucos de la nivelul cornetului inferior cu reducerea volumului acestuia instantaneu.

Aplicarea sondei de radiofrecventa se face sub control endoscopic.

Toate acestea la un loc au creeat o opinii favorabila si pozitiva privind folosirea turbinotomie prin radiofrecventa in tratamentul apneei in somn si a rinitelor cronice.Trimiteți un comentariu

0 Comentarii